Projekat Đalovića pećine koštaće od 12 do 13, a projekat Bjelasice više od 21 milion eura - Volim Podgoricu

Projekat Đalovića pećine koštaće od 12 do 13, a projekat Bjelasice više od 21 milion eura

Đalovića pećina koštaće 12-13, a projekat razvoja Bjelasice više od 21 milion eura

Uskoro počinje izgradnja izgradnja puta prema Podvrh, dva mosta, rasvjete na obilaznici, škole “Dušan Korać”…

“U ovoj godini započeće izgradnja puta prema Podvrhu, u okrviru projekta Đalovića pećine, izgradnja skupštinske sale, drumskog mosta kod Ravne rijeke, pješačkog mosta u Njegnjevu, rasvjeta na obilaznici kao i izgradnja nove osnovne škole Dušan Korać”, najavio je savjetnik direktora Direkcije za investicije Miomir Peruničić, koji se danas sastao sa gradonačelnikom Bijelog Polja Aleksandrom Žurićem.

Projekat valorizacije Bjelasice koštaće više od 21 milion eura a projekat Đalovića pećine 12 do 13 miliona eura. Cmiljača na Bjelasici je višegodišnji projekat za koji je u ovoj godini planom predviđen završetak elektroenergetske infrastrukture, nakon čega će biti raspisan tender za njeno izvođenje.

“Raspisaćemo tender za izradu bazne stanice na Cmiljači, a za mjesec i po će biti ponovo raspisan tender za nabavku žičare, koja će koštati oko 7,5 miliona eura”, kazao je Peruničić i podsjetio da je taj tender bio raspisan prošle godine, ali da nije bilo ponuđača.

Za potrebe Cmiljače radi se put Ravna Rijeka –Jasikovac, koji će do kraja godine biti prekriven jednim slojem asfalta, a prvih dana aprila počeće izgradnja mosta Ravna Rijeka- Latinska kosa, koji će sa pripadajućim saobraćajnicama koštati oko 430.000 eura.

“Za njegovu izgradnju čeka se samo građevinska dozvola. Urađena je i projektna dokumentacija za izgradnju 9 kilometara puta od Jasikovca do Cmiljače, koji će koštati 7, 5 miliona eura, od čega će u ovoj godini biti realizovano četiri miliona eura.

“Prošle godine smo raspisali tender za izvođenje radova za 1,2 kilometra a ove godine planiramo da izgradimo još četiri kilometra, ukoliko prođe tender, kazao je Peruničić.

Do kraja 2018. godine biće izgrađen kompletan put Bistrica Đalovića pećina, dužine 5, 8 kilometara u koji će biti uloženo više od pet miliona eura, kao i žičara vrijedna 4 miliona eura uz elektroenergetsku infrastrukturu.

“Đalovića pećina bi, prema planu, prve posjetioce mogla da primi 2020. godine. 21. marta je otvaranje prve feze – izgradnja 1,5 kilometara puta vrijednog milion eura, koji će biti završen ove godine, a uskoro će biti raspisan tender za preostale radove puta, koji će kopletno biti završen do kraja naredne godine”, kazao je Peruničić.

On je istakao da su pokrenute aktivnosti za izradu projektne dokumentacije za elektroenergetsku infrastrukuru kod manastira Podvr, koja je neophodna za izgradnju žičare,  a da će glavni projekat uređenja Đalovića pećine biti urađen u ovoj godini.

Za početak izgradnja nove zgrade osnovne škole “Dušan Korać”, vrijedne 5, 4 miliona eura ove godine će biti uloženo 45 000 eura, a kako je najavio Peruničić uskoro počinje i izgradnja rasvjete na obilaznici, vrijedna 300 000 eura, koja će takođe biti završena ove godine.

Peruničić ističe da će za 20 dana biti raspisan tender za izvođača radova na pješačkom mostu u Njegnjevu, “ teškog”  320 000 eura.

Pored predstavnika Opštine sastanku u Bijelom Polju prisustvao je i predstavnik ministarstva održivog razvoja Rešad Nuhodžić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com