DPS NE ODUSTAJE OD SMJENE MUHOVIĆA - Volim Podgoricu

DPS NE ODUSTAJE OD SMJENE MUHOVIĆA

Bošnjačka stranka zatražila je juče da se unutar postojećeg koalicionog saveza na lokalnom nivou, DPS-a i BS, u Petnjici pronađe ,,način da se prevaziđu postojeće nesuglasice, premoste razlike i nađu kompromisi, kako bi se održalo funkcionisanje koalicije i, samim tim, neometano funkcionisanje lokalne uprave do završetka njenog mandata“.

S druge strane, predsjednik petnjičkog odbora Demokratske partije socijalista, Mehmed Adrović, rekao je za Pobjedu da neće biti nikakvog odlaganja sjednice Skupštine opštine Petnjica, na čijem dnevnom redu će biti inicijativa za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta, Adnana Muhovića, već će se ona održati danas, kako je i predviđeno. On je kazao da, ,,uprkos opstrukcijama, koje konstantno vrše predsjednik i sekretar parlamenta, o inicijativi koju je još 6. februara podnijelo 15 odbornika Demokratske partije socijalista, i po dva odbornika Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, raspravljaće se danas i Skupština će donijeti odluku“.

– Demokratska partija socijalista nije za raskidanje koalicije na lokalnom nivou. Mi predsjedniku parlamenta zamjeramo što već duže vrijeme blokira rad Skupštine opštine Petnjica, krši konstantno poslovnik o radu parlamenta, vrijeđa odbornike i predsjednika opštine. Zbog toga tražimo njegovu smjenu i ne odustajemo od toga, kaže Adrović. On ističe da OO DPS-a Petnjica nije za raskid koalicije sa Bošnjačkom strankom na lokalnom nivou, niti je to, kako kaže, ova stranka ikad saopštila.

– Na Bošnjačkoj stranki je da riješe ovaj problem i da ponudi čovjeka sa kim se može pregovarati i dogovarati. Sa Muhovićem je to nemoguće. Ponavljam, ne tražimo raskid koalicije. Što se tiče DPS-a, koalicija sa Bošnjačkom strankom u Petnjici je održiva i nakon Muhovićeve smjene, rekao je Adrović.

Bošnjačka stranka juče je saopštila da su dosadašnja iskustva funkcionisanja koalicionih saveza sa DPS-om, na državnom i lokalnim nivoima, kroz različite modele, dobar primjer saradnje i izgradnje partnerstva.

,,Realizacija strateških državnih ciljeva, na planu NATO i EU integracija, kao i veći stepen uključenosti pripadnika manjinskih naroda u institucijama, i posebno potreba većih ulaganja u sjeverni region, prepoznati su kao zajednički ciljevi. Smatramo da su koalicioni savezi na lokalnom nivou, u Podgorici, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru i Petnjici, dodatni podsticaj toj saradnji na državnom nivou, a kada su lokalne uprave u pitanju, od velike važnosti, kroz zajednički rad na trasiranju ključnih razvojnih pravaca“, saopštili su iz Bošnjačke stranke.

U ovoj stranki ističu da je veoma važno da se ostvarena saradnja unapređuje i nadgrađuje kroz jačanje međusobnog povjerenja i prevazilaženje trenutnih problema ili nesuglasica, tamo gdje oni postoje.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com