PODGORIČANI, budite sjutra na TRGU i UŽIVAJTE! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI, budite sjutra na TRGU i UŽIVAJTE!

“Virus” tanga će se, poput zagrljaja, ovog proljeća širiti Podgoricom. “Krivci” za to su članovi škole plesa Buena Vista, koji će ulicama Glavnog grada već sjutra, kod biblioteke na trgu od 16 do 18 h, dati nesvakidašnje živosti.

“S obzirom na to da kreće lijepo vrijeme, šteta je da ga ne iskoristimo i radimo ono što najviše volimo na otvorenom. Ideja je da svake subote plešemo na novoj lokaciji u Podgorici (dok budemo imali dovoljno različitih a interesantnih i adekvatnih lokacija). Prva će biti oprobana – plato kod narodne biblioteke Radosav Ljubović”, kazali su u školi.

Tango nije samo ples, muzika i poezija, on je prije svega osjećaj koji nosimo u srcu pretvarajući ga u pokret.

To je ples koji je uzdrmao čitav svijet svojim strastvenim i zavodničkim karakterom i ubrzo postao internacionalni plesni fenomen 20. vijeka.

Nastao je u predgrađima Buenoas Airesa naseljenih imigrantima i u početku je bio sramota Buenos Airesa, zabranjeno voće, ali vrlo brzo postiže priznanje u Evropi i uglednijim krugovima Argentine.

Ovaj ples se odlikuje strašću, ljepotom, uzbuđenjem, sopstvenom filozofijom života, harmonijom pokreta muškarca i žene i jedinstvenim načinom plesanja u zagrljaju.

Zbog svoje specifične tehnike, kompleksnih plesnih šablona i ritmičkih struktura povoljno utiče na poboljšanje motorike, ravnoteže i pokretljivosti, a koristi se i u plesnoj terapiji u liječenju Parkinsonove bolesti.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com