Veselinu Vukoviću novi ugovor na još dvije godine - Volim Podgoricu

Veselinu Vukoviću novi ugovor na još dvije godine

Iako je ovo rezultatski najslabija sezona u njegovom četvorogodišnjem mandatu na klupu japanskog JT Tandersa (istina ostaje još da se u maju odigra Kurovašiki kup), jer je ekipa bila tek sedma u prvenstvu, a u Kupu Japana ispala u četvrtfinalu, crnogorski odbojkaški trener Veselin Vuković je minulim radom zavrijedio toliko kredita i povjerenja uprave kluba iz Hirošime da mu je ponuđen novi ugovor.

I to dvogodišnji, koji, na kraju, nije mogao, niti htio da odbije …

“Čelni ljudi kluba su mi još prije mjesec najavili da žele da produže ugovor na još dvije godine. Rekli su mi, nezavisno od ove sezone, da su oni vrlo dobro svjesni da je ovogodišnji rezultat bio splet sijaset nekih okolnosti, a da smo u protekle četiri godine zajedno napravili rezultate koji su više od bilo kojeg prethodnog rezultata. U klubu misle da ponovo možemo doći do rezultata koji bi bio respektabilan za kompaniju i klub, pa su mi ponudili dvogodišnji ugovor sa još boljim uslovima nego u prethodnom ugovoru”, kaže Vuković za „Vijesti”.

U prve tri sezone na klupi Tandersa, Vuković je sa ekipom igrao šest finala i uzeo tri trofeja, od kojih je najznačajnija titula iz 2015. godine, prva u 86-godišnjoj klupskoj istoriji. Sezona na izmaku će se brzo zaboraviti.

“Ova sezona, zbog mnogih  okolnosti, nije rezultatski bila kako sam očekivao. Ja i sada ne mogu da vjerujem da se nismo plasirali u plej-of. Da smo ove godine bili prvi, možda više ne bih imao motiva za dalji rad, ali sad stvarno želim da, kad završim ugovor, to bude sa dobrim rezultatom kao što smo imali u prve tri sezone, kada smo osvojili sve što se moglo osvojiti. Ta generacija je, otprilike, dostigla svoj maksimum, i sad je potrebno otvoriti novu stranicu. Imamo dosta mladih igrača koje smo pripremali da budu to što treba da budu i mislim da će biti u situaciji da realizuju neka svoja i očekivanja kompanije, kada je rezultat u pitanju. Potencijal je dobar, sistematski skockan u proteklom periodu, jer kad sam ove sezone shvatio da ne možemo da napravimo rezultat onda sam šansu dao mlađim igračima, koji su je iskoristili, što se pokazao dobrim”.

Osim sportskog motiva i dobrog ugovora, Vukovića je još nešto ubijedilo da treba da ostane u Japanu.

“Takvih uslova i toliko poštovanja nigdje nijesam vidio i želim da i to poštovanje i sve ostalo i ja ispoštujem, ako su oni već izrazili želju da nastavimo saradnju”, zaključio je Vuković.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com