Početna » NOVOSTI » Društvo » VIŠE OD 200 ŽENA ODUSTALO OD NAKNADE

VIŠE OD 200 ŽENA ODUSTALO OD NAKNADE

Broj korisnica koje se odriču naknada za majke sa troje i više djece drastično se povećao sa 52, koliko ih je bilo u februaru, na 200, pišu Dnevne novine.

Sa druge strane, ima i onih koje ne odustaju od povlačenja odluke o smanjenju, pa ispred Skupštine nastavljaju sa štrajkom glađu.

“Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) se do juče obratilo oko 200 korisnica naknada za majke sa troje i više djece koje su podnijele zahtjev za vraćanje na penziju zbog nedavnog smanjenja”, kazao je Dnevnim novinama direktor ove institucije Dušan Perović i dodao da taj broj iz dana u dan raste.

Da bi se vratile na penziju, kako je ranije kazao Perović, žene moraju da podnesu Fondu PIO Rješenje o prestanku prava na naknadu, uz koje podnose zahtjev za vraćanje na penziju.

Zamjena naknada za penzije, istakao je tada, neće uticati na budžet Fonda PIO, jer su iznosi za naknade planirani u budžetu Ministarstva rada.

Fond PIO će se obratiti Vladi sa zahtjevom za preusmjerenje novca iz budžeta Ministarstva rada u budžet Fonda PIO što će, kako je rekao, Vlada i preusmjeriti.

Check Also

Majke ostale i bez naknada sa biroa

Sa­da ni­ti imam na­kna­du ni­ti mi ide rad­ni staž. Na­kon vi­še od tri de­ce­ni­je ra­da, ...

Na biro 4.000 majki koje su primale naknade

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje vratilo se nešto više od 4.000 žena koje su koristile ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *