DF sa SNP-om i Demosom u Herceg Novom, URA za bojkot - Volim Podgoricu

DF sa SNP-om i Demosom u Herceg Novom, URA za bojkot

Demokratski front (DF) će na lokalnim izborima u Herceg Novom koji su zakazani za 7. maj najvjerovatnije nastupiti u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijim (SNP), Demosom i političkom grupacijom koju vodi bivši poslanik i funkcioner SNP-a Obrad Gojković, saznaje Pobjeda, od više izvora bliskih DF-u.

Takav model nastupa zagovara centrala DF-a i on će biti predložen opštinskim odborima stranaka koji su već načelno razgovarali o zajedničkom nastupu.

“DF će predvoditi koaliciju opozicionih stranaka sa kojima smo trebali da nastupimo zajedno i u Nikšiču. Sa SNP-om i Demosom imamo dogovor još od Nikšića i nema razloga da ne nastavljalmo isti tip saradnje”, rekao je izbor Pobjede.

SNP ima respektabilno biračko tijelo u Herceg Novom, jer je tamo do raskola u toj stranci bila vlast više od deceniju dok je uključivanje Demosa iznenađenje imajući u vidu da se ta stranka i u Novom kao što je slučaj i u Nikšiću nalazi na ivici cenzusa.

“Cilj uključivanja Demosa u priču o koaliciji jeste da se ojača struja u toj stranci predvođena predsjednikom Izvršnog odbora Goranom Danilovićem koja je za tješnju unutaropozicionu saradnju. Cilj druge struje predvođene predsjednikom Miodragom Lekičem je tješnje povezivanje i koordinacija isključivo građanske proevropske opozicije bez obzira na to što radi Demokratski front”, navodi izvor lista.

Iako su sve jače stranke najavile sigurno učešće na izborima da bi “dokosurile DPS nakon bojkota u Nikšiću”, jedini za “principijelni bojkot” je Građanski pokret URA.

“Građanski pokret URA smatra da, kada su u pitanju izbori u Herceg Novom, opozicija treba da se drži principa. Bojkotovali smo izbore u Nikšiću zbog produženog vanrednog stanja koje je namjeravalo da se sprovede hapšenjem dva čelnika dijela opozicije. U takvom ambijentu nije moglo biti govora o iole regularnim uslovima za izbore”, rekao je Neđeljko Rudović.

(Pobjeda)

2 komentara

  1. Strong blog. I acquired various nice information. I?ve been keeping an eye fixed on this technology for some time. It?utes attention-grabbing the way it retains completely different, however a number of of the primary parts stay constant. have you ever observed plenty amendment since Search engines created their own latest purchase within the field?

  2. An fascinating discussion is worth comment. I do think that you ought to write read more about this topic, may possibly not certainly be a taboo subject but typically people are inadequate to communicate on such topics. To a higher. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com