KAZNA ZBOG VRIJEĐANJA NJEGOŠA: Muhović smijenjen! - Volim Podgoricu

KAZNA ZBOG VRIJEĐANJA NJEGOŠA: Muhović smijenjen!

Predsjednik petnjičkog odbora Bošnjačke stranke (BS)  Adnan Muhović smijenjen je juče  sa mjesta predsjednika  Skupštine opštine Petnjica,  a za vršioca dužnosti šefa lokalnog parlamenta izabran je  Erol Muratović iz DPS-a.

Muhović je smijenjen glasovima Demokratske partije socijalista (DPS),  Socijaldemokrata i dva odbornika Socijaldemokratske partije (SDP), dok su  odbornici Bošnjačke stranke prije glasanja napustili salu. Iz BS-a su poručili da će se zbog kršenja statuta i poslovnika SO, žaliti Upravnom sudu i da će Muhović biti vraćen na svoje mjesto.

MUHOVIĆ: Ako ti je žao Njegoša, čitaj ga krišom kući, mi ga PREZIREMO

 

Muhović je optužio čelnike DPS-a Mila Đukanovića, Duška Marković i  lidera SD Ivana Brajovića da su tražili njegovu smjenu. Navodeći da je profesionalno obavljao posao, on je kazao da  nije želio da  slijedi uputstva DPS-a.

“Nikad vas nisam slušao i klimao glavom. Nikada nisam htio da radim što je bilo na štetu građana Petnjice”, kazao je on.

Inicijativu za smjenu Muhovića je početkom februara iniciralo 19 odbornika, zbog izjava da je  Njegoš genocidan pisac a Crnogorci mala nacija.

Iako su iz petnjičkog DPS-a,  poručili da su zainteresovani za očuvanje koalicije sa BS, Muhović im je poručio da “ne znaju  šta će se sve dešavati u bućnosti”.

“Vaši problemi od danas počinju. Od danas ćete da vidite što je to BS i kako mi to umijemo da radimo na sebi svojstven način”, kazao je on, dok je predsjednik opštine Samir Agović poručio Muhoviću da je vlast smjenjiva i odbacio optužbe da radi po naređenju vrha DPS-a.

“Mene Milo ne smjenjuje niti postavlja. Mene su ovđe postavili građani i odbornici”, kazao je Agović.

Odbornik BS Hakija Muratović kazao je da priča o Njegošu služi samo kao  izgovor DPS-u da bi smjenili Muhovića. “Njegoša i Crnu Goru bi oni izdali zarad ličnih interesa i izdaju je, ako išta vidite”.

Većina odbornika je Muhoviću zamjerala zbog izjava o Njegošu i afere “Dačija”, dok je on čelnike DPS-a optuživao za kupovinu odbornika i predizborna asfaltiranja. Muhović je optužio Agovića za korupciju i kazao da  pomenute afere neće biti i posljednje.

“Ničeg se ne stidim što sam uradio. Po prirodi sam filantrop, pa i kada me optužite da sam zloupotrijebio resurse”, odgovorio mu je Agović.

Muhović se izvinio zbog izjave da su Crnogorci mala nacija, navodeći da je samo odgovarao na pitanje novinara. On je ponovio da su Njegoševi stihovi problematični, poručujući potpisnicima inicijative da su “stali u odboranu

‘Gorskog vijenca’ i  pljunuli na islam”. On je rekao da se odnos vrha Bošnjačke stranke prema čelnicima DPS-a promijenio.

“Naše nije bilo da se bavimo Njegošem. Vi ste mi poklonili Njegoša na čitanje. Doživio sam da ga vi poslije godinu čitate i citirate”, odgovorio mu je Agović.

Petnjica

Predstavnici SDP-a su napustili sjednicu nakon što je odbijen njihov zahtjev da se, uz Muhovića, raspravlja i o smjeni Agovića. Oni su tražili od odbornika Eldara Tiganja i Adisa Osmanovića, koji su glasali za Muhovićevu smjenu,  da vrate mandate.

Muratović na bolovanju, ali glasao u SO

Predstavnici Bošnjačke stranke optužili su juče šefa odborničkog kluba DPS-a Erola Muratovića da je  zloupotrijebio bolovanje, jer je  prisustvovao jučerašnjoj sjednici.

“Pozivam Inspekciju rada da se pozabavi ovim slučajem”, kazao je odbornik BS Ervin Duraković, navodeći da je odbornik DPS-a time prekršio Zakon o radu.

On je prokomentarisao da je Muratović “očigledno  sposoban da prisustvuje sjednici SO, ali ne i da obavlja posao ljekara”. On je pojasnio da je Muratović na bolovanju  zbog povrede noge. Prema njegovom imovinskom kartonu, u Opštoj bolnici Bijelo Polje i Zdravstvenoj stanici u Petnjici prima ukupno 1.820 eura. Duraković smatra da bi trebalo da se angažuje i Prosvjetna inspekcija u vezi sa zapšljenjem supruge Muratovića. On tvrdi da je ranije utvrđeno da su prilikom zapošljavanja Semine Muratović konstatovane nepravilnosti.

 

(Vijesti)

2 komentara

  1. IZADJE PITA NA BEJAN
    ZNALA sam da si VEHABIJA i da ti je zelja da te prime u ISL
    OCI TI SE NE VIDJELO…PRIJETIS LI TI OVO NAMA SA TERORISTICKIM NAPADOM…
    DRZAVNO TUZILASTVO TREBA DA RAZMOTRI OVE PRIJETNJE…A OD TEBE SE NEBOJIMO MOZEMO MIRNO SPAVAT NEMAS TI DOMETA NIDJE…NO SE HVATAJ KAKVE LIVADE I POCNI DA SADIS POVRCE TO JE JEDINO STO CE TI USPJET….

  2. Iskreno žalim što se ovo pretvorilo u debatu.
    Iako sam jednom upoznao Muhovića i simpatizer sam BS,šokiran sam i razočaran njegovim izjavama prije i posle incidenta oko Njegoša.
    Muhoviću sram te bilo od guzice kada obraza nemaš.Ti ako ne voliš Njegoša,trebao bi bar da pročitaš primjere čojstva i junaštva Marka Miljanova.
    Meni iskreno smeta kada se veličaju pobjede Crnogoraca u mnogim borbama sa Turcima,ali to su istorijske činjenice.To je Njegoš pretočio u svoja djela iiii….
    Šta je tu sporno.Trebao je da veliča Turke?
    Naši su 1817 prihvatili islam.Mi to znamo ali smo muslimani.To je tako i tako će biti.
    Njegoš nije nas napadao već mi njega i našu Crnu Goru.
    Šta je bilo bilo je.
    Mi sada treba da budemo lojalni građani Crne Gore ili sretan nam put neđe drugo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com