Komunalci traže da majke UKLONE SUNCOBRANE ispred Skupštine - Volim Podgoricu

Komunalci traže da majke UKLONE SUNCOBRANE ispred Skupštine

Majkama, korisnicama naknada za troje i više djece, koje već danima protestuju na platou ispred Skupštine Crne Gore, zbog smanjenja naknada, inspektori komunalne policije, oko podneva, uručili su zahtjev za uklanjanje suncobrana. Na to nijesu pristale i podsjetili su službenike da imaju dozvolu za okupljanje do 22 marta.

“Rekli su da uklonimo suncobrane, koji nas dva dana štite od sunca. Mi nijesmo pristale na to”, rekla je Savković, dodajući da se tu našao profesor Đorđe Blažić koji im je dao podršku tako što će im napraviti prigovor na rješenje inspektora.

Savković: Majke iscrpljene, ali se drže

Korisnice naknada za troje i više djece provele su još jednu noć ispred crnogorskog parlamenta, iscrpljene su, a situacija je relativno mirna, saopštila je članica Koordinacionog odbora, Željka Savković.

Pozvali poslanike da im se obrate danas u 17 sati (Foto: rtcg.me, Arhiva)Pozvali poslanike da im se obrate danas u 17 sati (Foto: rtcg.me, Arhiva)

Korisnice naknada već 17. dan protestuju zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, a od utorka je jedan dio njih počeo da štrajkuje glađu.

“Jedna majka je bila u Hitnoj pomoći, vratila se nakon toga, dobro je. Ostale majke su zasad relativno dobro, malo su iscrpljene, ali se ne daju, drže se”, rekla je Savković agenciji Mina.

Korisnice naknada pozvale su u petak poslanike crnogorskog parlamenta da im se obrate i danas u 17 sati dođu i javno iznesu mišljenje kako dati podršku majkama Crne Gore.

Savković je rekla ih još niko nije ništa obavijestio tim povodom.

“Vjerujemo da će se neko obratiti, ali još ne znamo, jer niko ništa nije javljao”, kazala je ona.

Savković je rekla da su majke dobile pismo od predsjednika Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Pedra Agramunta, koji je naveo da je upoznat sa njihovim problemom da to treba rješavati u okviru institucija.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com