Koja zanimanja se privlače: Gdje je vaša srodna duša? - Volim Podgoricu

Koja zanimanja se privlače: Gdje je vaša srodna duša?

Sudeći po istraživanju Bloomberg Businessa, izgleda da zanimanje igra veliku ulogu u tome s kim će se ko vjenčati.

Istraživanje u kojem je učestvovalo tri i po miliona američkih domaćinstava, pokazalo je da se poslom kojim se vi bavite vjerovatno bavi i vaša “srodna duša”.

Agencija je objavila listu zanimanja u okviru kojih ima najviše parova, ali i one u kojima ih je najmanje. Onih koji su se “zaljubili na poslu” najviše je u prosvjeti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci.

Istraživanje pokazuje da se osnovnoškolski i srednjoškolski nastavnici i profesori najčešće vjenčaju sa svojim koleginicama iz zbornice. Zanimljivo je i da se piloti često vjenčaju s profesorkama. Ipak, prvi izbor su im njihove saputnice – stjuardese. Stjuardesama, međutim, piloti nisu na prvom mjestu, najpoželjnije neženje za njih su menadžeri.

Životnog saputnika u svojoj struci najčešće nalaze i ugostiteljski radnici. Šefice kuhinja i glavne kuvarice vjenčavaju se pretežno s kolegama šefovima i glavnim kuvarima, a oni najčešće s konobaricama. Konobarima su supruge, osim koleginica iz šanka, sobarice i kućne pomoćnice.

Parova ima i u bolnicama. Ljekarke su najčešće u braku s ljekarima, dok oni za životne saputnice često imaju i medicinske sestre.

Medicinske sestre, osim s ljekarima i hirurzima, najčešće u brak stupaju i s menadžerima.

Menadžeri se izgleda nalaze na vrhu liste najpoželjnijih muškaraca jer je istraživanje pokazalo da su najbolji izbor i sekretaricama i drugim administrativnim radnicama.

Muškarcima su, međutim, najpoželjnije profesorke. Osim što su na prvom mjestu svojim kolegama iz škola, a na drugom pilotima, s njima se često skrase umjetnici, inžinjeri, marketinški menadžeri, policajci, direktori kompanija i farmeri.

Evo i ostalih najčešćih bračnih parova s obzirom na zanimanja supružnika:

Stručnjaci za finansije – učiteljice
Žene iz oblasti finansija – menadžeri i trgovci
Farmerke – farmeri, laboratorijski tehničari
Policajci – administrativne radnice
Policajke – profesori
Muzičarke – muzičari, dizajneri
Građevinski radnici – kućne pomoćnice
IT menadžeri – učiteljice

Ljubav i zanimanje najčešće spajaju glumci, advokati, psiholozi i vozači kamiona, a najviše odvajaju vojni službenici. Žene u vojsci sreću najčešće pronalaze s računarskim tehničarima, a vojnici s frizerkama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com