Policija čisti redove zbog saradnje sa kriminalcima?! - Volim Podgoricu

Policija čisti redove zbog saradnje sa kriminalcima?!

Unutrašnja kontrola policije krenula je da čisti policijske redove od prljavih službenika za koje, prema njihovim istragama, postoje ozbiljne indicije da sarađuju sa bezbjednosno interesantnim osobama.

 

Kako javlja TV Vijesti, u tom pravcu formirana su tri predmeta ali samo za jedan slučaj sačinjen je izvještaj, koji je tokom ovog mjeseca dostavljen nadležnom državnom tužilaštvu na dalji postupak. O kojem policijskom službeniku je riječ nijesu saopštili, ističući da je istraga u toku.

“Obavještavam Vas da je predmetni izvještaj dostavljen tužilaštvu početkom tekućeg mjeseca ove godine ali da, obzirom da se radi o predmetu koji je u radu tužilaštva, druge podatke o ovom slučaju ne možemo saopštiti”, navodi se u odgovoru Unutrašnje kontrole policije na pitanja TV Vijesti.

Nedavno je TV Vijesti objavila podatak da je u prostorijama specijalnog policijskog tima saslušan i policajac M.G. zbog provjere da li on odaje povjerljive podatke jednom klanu iz Budve.

Dok iz Specijalnog tužilaštva nije stigao odgovor da li je protiv ovog policijskog službenika pokrenuta i zvanično istraga, iz Unutrašnje kontrole objašnjavaju da on nije bio predmet njihove kontrole kada je riječ o saradnji sa kriminalcima, ali jeste na osnovu pritužbe građanina.

“…radilo se o kontroli izvršenoj povodom obraćanja – pritužbe građanina R.J. podnijete u septembru mjesecu 2016.godine, u kojoj je izrazio sumnju u zakonitost postupanja i adekvatnost preduzetih mjera i radnji od strane policijskih službenika povodom događaja koji se desio 23.04.2016.g., kada je, od strane nepoznatog lica, napadnut u noćnom klubu u Budvi, a što je prijavio policiji”, navodi se u odgovoru.

TV Vijesti je zanimalo i kakve je radnje isti službenik preduzeo nakon što su mu građani krajem 2016. godine prijavili da su u Budvi primjećeni osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića i kako je došlo do toga da osumnjičeni i pored takve prijave uspiiju da pobjegnu.

“Tačno je da službenik CB Budva M.G, sredinom decembra prošle godine, kazao svom neposrednom pretpostavljenom da je posredno obaviješten da je u Budvi nekoliko večeri ranije primijećeno lice koje podsjeća na jednog osumnjičenog za ubistvo Radomira Đuričkovića. Iako se radilo o zakašnjelom saznanju odnosno saznanju koje se odnosilo na nekoliko noći ranije, službenici CB Budva su odmah preduzeli aktivnosti na provjeri ovih saznanja u okviru kojih je izvršen i pregled jednog stana u Budvi. Provjerama koje su izvršene navedeno lice nije pronađeno”, odgovoreno je iz Uprave policije.

Vremenom ipak, baš kao i u slučaju zamjenika komandira kotorske policije Zlatka Samardžića koji je priznao da je odavao podatke kavačkom klanu, samo se potvrđuje javna tajna da kriminalci ne mogu obaviti svoje poslove valjano i prođu nekažnjeno ako nemaju saradnju sa policijom.

Da kriminalci šuruju sa policajcima za Vijesti je tvrdio i vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, ali istraga koja je pokrenuta nakon njegove pisane izjave, još nije rezultirala razotkrivanjem i hapšenjem visokorangiranih policajaca koji se, kako je tvrdio, nalaze na platnom spisku mafije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com