Početna » NOVOSTI » Društvo » Danas suočavanje Sinđelića, Mandića i Kneževića
Foto In4s

Danas suočavanje Sinđelića, Mandića i Kneževića

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorističkih napada 16. oktobra 2016. godine Aleksandar Sinđelić danas će biti saslušan u Specijalnom tužilaštvu na okolnosti sastanaka sa dvojicom ruskih državljana, koji se sumnjiče da su bili na čelu ove kriminalne organizacije koja je imala cilj da izazove krvoproliće i nasilno preuzme vlast saznaje Pobjeda.

Saslušanju Sinđelića će prisustvovati i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, koji se naredbom o proširenju istrage terete da su bili dio logističke mreže, čiji zadatak je bio da nasilno svrgnu vlast, kao i ostali okrivljeni u ovom predmetu.

Okrivljeni će moći da postavljaju pitanja Sinđeliću ukoliko bude nedoumica u njegovim iskazima.

Saslušanje Sinđelića bilo je planirano za prošli ponedjeljak, međutim odloženo je jer Mandić i Knežević, koji se naredbom o proširenju istrage terete da su bili dio logističke mreže, čiji zadatak je bio da nasilno svrgnu vlast, nijesu bili upoznati sa spisima predmeta.

U naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, koja je dopunjena 7. marta, navodi se da su Mandić i Knežević početkom prošle godine postali članovi kriminalne ogranizacije koju su na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije oformili dvojica ruskih agenata Eduard Širokov (Šišmakov) i Vladimir Popov s ciljem da nasilno sruše vlast.

Prema uputstvima organizatora kriminalne organizacije, Mandić je vrbovao osobe koje su bile spremne da učestvuju u pripremanju i izvršenju krivičnih djela. U naredbi je precizirano da je Knežević bio zadužen da postupa po uputstvima organizatora i članova kriminalne organizacije, da prenosi poruke i uputstva između članova, održava komunikaciju sa drugim članovima koji su u inostranstvu.

Check Also

Vikiliks: Mandić je htio da Crna Gora bude članica NATO-a

Lider Nove srpske demokratije, nekadašnje Srpske narodne stranke, Andrija Mandić pokušao je 2007. godine da ...

Saslušavali Mandićevu sestru

Se­stra li­de­ra De­mo­krat­skog fron­ta An­dri­je Man­di­ća Kse­ni­ja Man­dić Klja­jić sa­slu­ša­va­na je ju­če u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *