Policija, carina i pas tragač spriječili šverc droge i oružja (FOTO) - Volim Podgoricu

Policija, carina i pas tragač spriječili šverc droge i oružja (FOTO)

Crnogorski policajci i carinici su tokom vikenda tri puta spriječili šverc droge i oružja, saopšteno je iz Uprave policije. U ovim akcijama zaplijenjeno je sedam pištolja, 30 metaka i više od 30 kilograma skanka, a pomoć prilikom kontrola bio je službeni pas za otkrivanje narkotika.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin su na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, na ulazu u Crnu Goru, 18.03.2017. godine u dva autobusa, u jutarnjim i popodnevnim časovima, otkrili ukupno oko 26,6 kilograma skanka, sedam pištolja i 30 metaka. Istog dana, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su na GP Dobrakovo u putničkom motornom vozilu pronašli i zaplijenili 6,6 kg skanka“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge preuzeli drogu i lica u autobusu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a droga, pištolji i meci će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Istog dana ono 17,30 časova na istom prelazu Sukobin – Murićani, policija je, po dojavi kolega iz Albanije, kontolisala autobus„Europa lines expres“ koja saobraća na relaciji Skadar (Albanija) – Pistoja (Italija).

„Detaljnom kontrolom, takođe uz angažovanje službenog psa za otkrivanje narkotika, u prtljažnom prostoru autobusa, u fabričkoj šupljini, otkriven je specijalno izrađen bunker napravljen od lima koji je bio oblijepljen crnom ljepljivom trakom. U bunkeru je pronađena tamnozelena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 25 kg. Shodno Protokolu o radu na ZGP Sukobin – Murićani lice, vozilo i oduzeti skank preuzeli su službenici policije Albanije radi dalje kriminalističke obrade“, objašnjeno je iz UP.

Samo pola sata kasnije, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave kontrolisali su „Renault Clio“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.R. (28) iz Podgorice. U vozilu je otkriveno ukupno 16 pakovanja, koja su se nalazila u rezervnom točku, ispod zadnjeg sjedišta i u sva četiri blatobrana.

„U pakovanjima se nalazila biljna materija tamnozelene boje, ukupne težine 6,6 kg, a za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Lice, drogu i vozilo preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijski službenici ovog Odsjeka su lišili slobode B.R. i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja“, zaključuje se u saopštenju.

(Cdm)

3 komentara

  1. Hello I am so delighted I found your website, I really located you by mistake, while I was looking on google for something else, Anyways I am here now and could just like to say cheers for a tremendous post and a all round entertaining blog. Please do keep up the great work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com