Početna » NOVOSTI » Društvo » Policija, carina i pas tragač spriječili šverc droge i oružja (FOTO)

Policija, carina i pas tragač spriječili šverc droge i oružja (FOTO)

Crnogorski policajci i carinici su tokom vikenda tri puta spriječili šverc droge i oružja, saopšteno je iz Uprave policije. U ovim akcijama zaplijenjeno je sedam pištolja, 30 metaka i više od 30 kilograma skanka, a pomoć prilikom kontrola bio je službeni pas za otkrivanje narkotika.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin su na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, na ulazu u Crnu Goru, 18.03.2017. godine u dva autobusa, u jutarnjim i popodnevnim časovima, otkrili ukupno oko 26,6 kilograma skanka, sedam pištolja i 30 metaka. Istog dana, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su na GP Dobrakovo u putničkom motornom vozilu pronašli i zaplijenili 6,6 kg skanka“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge preuzeli drogu i lica u autobusu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a droga, pištolji i meci će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Istog dana ono 17,30 časova na istom prelazu Sukobin – Murićani, policija je, po dojavi kolega iz Albanije, kontolisala autobus„Europa lines expres“ koja saobraća na relaciji Skadar (Albanija) – Pistoja (Italija).

„Detaljnom kontrolom, takođe uz angažovanje službenog psa za otkrivanje narkotika, u prtljažnom prostoru autobusa, u fabričkoj šupljini, otkriven je specijalno izrađen bunker napravljen od lima koji je bio oblijepljen crnom ljepljivom trakom. U bunkeru je pronađena tamnozelena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 25 kg. Shodno Protokolu o radu na ZGP Sukobin – Murićani lice, vozilo i oduzeti skank preuzeli su službenici policije Albanije radi dalje kriminalističke obrade“, objašnjeno je iz UP.

Samo pola sata kasnije, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave kontrolisali su „Renault Clio“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.R. (28) iz Podgorice. U vozilu je otkriveno ukupno 16 pakovanja, koja su se nalazila u rezervnom točku, ispod zadnjeg sjedišta i u sva četiri blatobrana.

„U pakovanjima se nalazila biljna materija tamnozelene boje, ukupne težine 6,6 kg, a za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Lice, drogu i vozilo preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijski službenici ovog Odsjeka su lišili slobode B.R. i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja“, zaključuje se u saopštenju.

(Cdm)

Check Also

Steže se obruč oko Šaranovića: Teško mu palo hapšenje supruge, pa hoće da se preda?

Policija steže obruč oko odbjeglog Vladimira Šaranovića (40), osumnjičenog da je 1. decembra 2015. smrtno ranio advokata Vladimira ...

UPRAVA POLICIJE: Oduzeto 998.000 cigareta

Uprava carina tokom ove godine naplatila je više od 46 miliona eura akciza na cigarete, ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *