Sekulić sebe mjesečno nagrađivao 323 eura - Volim Podgoricu

Sekulić sebe mjesečno nagrađivao 323 eura

Bivši direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić je tokom prošle godine svakog mjeseca primao varijabilu od 323 eura, odnosno dodatak na zaradu koji pripada zaposlenom sa izuzetnim rezultatima i kvalitetom rada, piše Dan.

Pored toga, on je u izvještaju o imovini i prihodima koji je u januaru predao Agenciji za sprečavanje korupcije naveo da mu je plata od januara do aprila prošle godine bila od 1.475 do 1.516 eura, a od maja od 1.611 do 1.640 eura. Za godinu, Sekuliću je iz državne kase isplaćeno 18.419 eura.

Prema Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, varijabilni dio zarade, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, pripada zaposlenom sa izuzetnim rezultatima i kvalitetom rada. Sekulić je, ako je suciti po isplaćenim varijabilama, svakog mjeseca nagrađivan, pa mu je po tom osnovu za godinu pripalo 3.876 eura.

Ministarstva su krajem prošle godine, uprkos navodnim mjerama štednje, zaposlenima isplaćivala varijabile od 100,200 do 1.000 eura.

Uslove i način ostvarivanja prava na varijabilu za zaposlene u državnom sektoru, lica u službi u Vojsci Crne Gore i policijske službenike utvrđuje Vlada, na predlog Ministarstva finansija. Izuzetno kriterijume i način određivanja varijabilnog dijela zarade za poslanike i zaposlene u službi Skupštine utvrđuje generalni sekretar parlamenta uz saglasnost kolegijuma predsjednika, a za državne službenike i namještenike u organima sudske vlasti Sudski savjet, polazeći od budžetom planiranih sredstava.

Za zaposlene u lokalnom sektoru, uslove i način ostvarivanja prava na varijabilni dio zarade utvrđuje nadležni organ lokalne samouprave, uz saglasnost Vlade, po pribavljenom mišljenju Ministarstva finansija, pod uslovom da lokalna samouprava nije prezadužena i nema poreskih i drugih dugovanja prema budžetu Crne Gore.

Uslovi i način ostvarivanja prava na varijabilni dio zarade za zaposlene u nezavisnim i regulatornim tijelima, utvrđuje se aktom nadležnog organa ovih pravnih lica. U izuzetnim slučajevima uslove i način ostvarivanja prava na varijabilni dio zarade za zaposlene u Državnoj revizorskoj instituciji utvrđuje Senat, polazeći od budžetom planiranih sredstava piše u zakonu.

Osim prihoda koje je ostvarivao, Sekulić je prijavio da je vlasnik čak tri stana, kao i polovine kuće. Na njegovo ime se vode dva dvosobna stana od 68 i 70 metara kvadratnih, kao i jedan trosoban od 85 kvadrata. Kao osnov sticanja stambenih jedinica navedeno je „nasledstvo”, „kupovina i „prodaja imovine”. Polovinu kuće od 80 kvadrata je naslijedio, kao i 50 odsto livade od 10.000 metara kvadratnih.

Što se tiče pokretne imovine, Sekulić je vlasnik automobila „reno klio”, koji je proizveden 2005. godine.

Ima bogatu biblioteku koja broji oko 10.000 naslova, kao i umjetničke slike čiju vrijednost nije prijavio, kao ni broj.

On nije dao saglasnost da mu se provjere bankovni računi, ali je prijavio daje kreditno zadužen oko 60.000 eura. Sekulić ima tri kredita za koje mu je mjesečna rata 196,224 i 105 eura.

Njegova supruga Olivera ima platu od 300 eura i kreditno je zadužena oko 6.000 za šta joj je mjesečna rata 105 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com