DARMANOVIĆ U AMERICI: Snažna podrška članstvu u NATO - Volim Podgoricu

DARMANOVIĆ U AMERICI: Snažna podrška članstvu u NATO

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer na Zapadnom Balkanu te će članstvo u Alijansi dodatno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti i stabilnosti, konstatovali su ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i savjetnica za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD Majka Pensa, Andrea Tompson.

Darmanović je od juče u radnoj posjeti SAD- u.

On se zahvalio na partnerskom odnosu Sjedinjenih Država tokom cjelokupnog procesa evroatlantske integracije. Podsjetio je i na dosadašnji proces ratifikacije u ostalim članicama NATO, koja se, kako je ocijenio, odvija u skladu sa planiranom dinamikom.

U razgovoru, Tompson je naglasila posvećenost i snažnu podršku Sjedinjenih Država Crnoj Gori i s tim u vezi naglasila uvjerenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu, uz ocjenu da je neophodan dalji aktivan angažman i kontinuirana pažnja Sjedinjenih Država i EU prema Zapadnom Balkanu.

U prvom u nizu očekivanih susreta sa članovima Senata i Predstavničkog doma američkog Kongresa, ministar Darmanović se susreo sa senatorom Krisom Marfijem.

Darmanovic i Marfi

Senator Marfi je upoznao sa planiranim zajedničkim aktivnostima senatora u cilju dovršetka procesa ratifikacije u najskorijem periodu u Senatu SAD i naglasio važnost crnogorskog  članstva u NATO za stabilnost regiona u cjelini.

Ministar Darmanović je ponovio važnost neupitne dvopartijske podrške Kongresa politici proširenja NATO, koja će i kroz ratifikaciju Protokola o članstvu Crne Gore biti ponovo potvrdjena.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com