PODGORICA: Majke isred Skupštine, protest zakazan za 18.00 sati (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Majke isred Skupštine, protest zakazan za 18.00 sati (VIDEO)

 

Video pogledajte OVDJE

Majkama koje već 20 dana protestuju ispred zgrade Skupštine Crne Gore pridružilo se više desetina građana iz Nikšića.

Majke iz Nikšića sa porodicama prethodno su od 12 do 12.20 časova blokirale saobraćajnicu Cetinjskog i Nikšićkog puta.

Zatim su, zajedno sa stotinak građana, krenule ka Skupštini i oko 13 se pridružile majkama ispred Skupštine koje protestuju već nekoliko nedjelja.

Predsjednica Koordinacionog odbora majki sa troje i više djece Željka Savković je pozdravljajući njihov dolazak kazala da je danas ponosna što je rođena u Nikšiću.

“Čitava Crna Gora da dođe danas u 18 časova da nas podrži jer se borimo za budućnost naše djece Pozivam studente posebno. Probudite se. Čekaju vas majke. One se bore za vašu budućnost”, rekla je Savković.

 

Ona je kazala da majke pokazuju da mirno i dostojanstveno “može da se smijeni vlast”.

“Nećemo im dozvoliti da nas bune što pričaju da pravimo urnebesne proteste. Mi ovdje nećemo nikoga da bijemo. Hvala policiji što ima povjerenja u nas. Samo tražimo da se povuče odluka o smanjenju naknada i majke će mirno otići kući. Poizivam sve da nam se pridruže u 18 časova”, rekla je Savković.

Ona je najavila da ukoliko zahtjev majki ne bude uslišen da će radikalizovati proteste.

Nekoliko desetina žena 20 dana protestuju ispred Skupštine Crne Gore zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, a od utorka je jedan dio njih počeo je da štrajkuje glađu.

(Vijesti)

 

6 komentara

  1. Ove majke se mijenjaju ….jedne na ulicu a druga grupa je jutarnja smjena na pjacu u Tuze…one tamo imaju standove i rade ujutro a popodne dodju i prave guzvu i izigravaju socijalne slucajeve…sramota…
    nek drzava proceslja pjacu pa da vidite kolko njih radi i ne placa porez a traze pare …drugi rade za njih…sramota

  2. Drage majke, ja sam majka, ona što me je rodila isto je majka, i zato, oprostite, ali za vaše ponašanje i htjenja nemam razumijevanja. A način na koji to pokušavate da ostvarite ne utiče ni na g-dina Markovića, koji se opušteno šeta svijetom, ni na odnarodjene narodne poslanike – vi remetite dnevnu rutinu meni, mojoj djeci, ugrožavate moj posao i za to vas nije briga. Zato ćete, mimo ovih propalih političara koji pokušavaju da se okoriste preko vaših ledja, naići na neodobravanje i osudu.

  3. cujes zeljku ,,mi ovdje necemo nikog da bijemo,, a udarate po narodu gorre ne mozete. evo danas taxi troduplo placamo,gorivo troduplo placamo,remetite dnevni raspored naroda.sve zbog vase setnje najprometnijim ulicama. ko ce da vam povjeruje da imate ijednu dobru namjeru. to sto radite samo stetu nanosi.

  4. ada ovakav nacin nema smisla pa sve da ste te pare sto trazite zaradile mukotrpnim radom. smanjilo, smanjilo niste ni to zaradile. vi izgleda volite da vam neko obecava nesto sto jednostavno ne moze da se ostvari. lijepo je receno smanjeno ne ukinuto vjerovatni da bi moglo bit isplaceno svima na vrijeme kao sto je i isplaceno.
    Ali izgleda vecina naroda crne gore ne razumije pozadinu vase okupacije. vi zelite izgleda da se smanje narodu koji radi po 8 sati dnevno plate i penzije penzionerima da bi se vama dalo to sto trazite. da vam dodju na vlast ti kojo vam placaju da degradirate drzavu i narod nebi ni to primale. samo vas mame. vi ste obicne marionete neprijatelja naseg naroda. vi kad obracunate vise ste para vi dobile od DF za ove 20 dana nego ljudi koji idu se muce da okolnim putevima dosju do posla i odrade radni dan uredno. sram vas bilo i vas i one koji VAM PUT DOVDE POKAZA.

  5. sto bi rekli staropodgoricani: naljet ve bilo i ko vam put kaza!
    vidji sto nam napraviste od grada!

  6. Bravo Anita…drago mi je da neko kaze sto sce mi trpimo zbog njih…a plate ce se smanjit radnicima jer ako se ne ukinu nadoknade 72 miliona eura drzava drugacije nemoze postici isplatu..pa neka smanje plate i penzionerima penzije samo njima da se da …njima sjekira u med pala..vecina nije nikad radila rodila djecu za sebe nije zbog drzave i sad jos primaju…briga ih..radnici drugi nek rade a one ce lezeci primat svoje…e kako bi pomogle…
    ipak ovo je Crna Gora a ne Dubai

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com