PODGORICA: Tološku šumu “krasi” smeće! (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Tološku šumu “krasi” smeće! (FOTO)

Zbog sistemske nebrige nadležnih u Glavnom gradu, Podgorica gubi i posljednje djelove zelenih površina. Jedan od drastičnijih primjera za to je Tološka šuma.

„Umjesto obećanih staza i mobilijara, Tološku šumu danas „krasi“ smeće, šut, kese, blokovi, staklo, drveni i biljni otpad, posebno u dijelu od reciklaznog centra do ulice Baku. Danima nesavjesni prevoznici izbacuju šut na tom području, a inspekcijske službe ne reaguju. Ovakvo uništavanje jednog od rijetko preostalih mjesta za rekreaciju, samo je posljedica višegodišnjeg lošeg gazdovanja resursima našeg grada“, kaže  odbornica DEMOS-a u Glavnom gradu, Maja Vučelić.

 

Takođe, dodaje ona, svjedoci smo da se na  najljepšim zelenim  površinama grade zgrade ili parking (npr. u siti kvartu), što smataramo nedopustivim.

 

„Još jednom ukazujemo na nedostatak planske dokumentacije, regulacijskih planova i urbanistickih projekata kojima bi se Podgorica uredila na način koji priliči glavnom gradu naše države.  Zato pozivamo nadležne organe da se konačno počnu baviti svojim poslom, te da se umjesto hvalisanjem na račun toga da smo prva ekološka država na svijetu nešto konkretnu urade da zaista to i postanemo. U suprotnom će biti direktni krivci za uništavanje najljepših djelova našeg grada“, istakla je Vučelić.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com