IZNENAĐENA GLASANJEM: “Želim da vratim povjerenje u javni servis” - Volim Podgoricu

IZNENAĐENA GLASANJEM: “Želim da vratim povjerenje u javni servis”

Andrijana Kadija izabrana je juče za generalnu direktoricu Radio-Televizije Crne Gore nakon tri kruga glasanja, o čemu možete čitati ovdje, a kako je kazala – iznenađena je odlukom Savjeta.

Kadija je u izjavi za Pobjedu poručila da je njen dugoročni cilj da RTCG bude institucija sa dignitetom.

“Želim da zaposleni budu ponosni što rade u Javnom servisu, da povratimo njihovo zadovoljstvo, kao i povjerenje građana”, rekla je ona.

Dodala je i će se potruditi da ono što je obećala kroz programsko-produkcioni plan ispuni.

“Želja mi je da obogatim program i trudiću se da ono što sam navela u planu rada dovedem do kraja i na najbolji mogući način”, rekla je ona.

Kako je navela, iznenađena je rezultatom glasanja, jer nije očekivala titulu generalne direktorice.

“Iako sam predala papire, iznenadio me je rezultat. Zahvalna sam Savjetu što su mi ukazali povjerenje”, kazala je ona. Naglasila je da je svjesna da mora biti oprezna, ali i odgovorna.

“Kod mene preovladavaju doza opreznosti i odgovornosti jer se pitam da li mogu da ispunim sva očekivanja kako javnosti, tako i zaposlenih. Trudiću se da radim najbolje što znam, a da li će to biti najbolje neka prosude i građani i zaposleni”,  zaključila je.

Savjet RTCG razriješio je 30. novembra prošle godine tadaš-njeg generalnog direktora Rada Vojvodića, na inicijativu člana Savjeta Gorana Đurovića uz obrazloženje da nije do kraja doveo konkurs za izbor direktora Televizije i zbog ukidanja emisije „Replika“.

Na njegovo mjesto tada su imenovali Kadiju kao vršiteljku dužnosti do izbora novog direktora. Vojvodić je podnio tužbu protiv RTCG zbog, kako on tvrdi, nezakonite smjene.

Po istom osnovu sudski spor protiv ove kuće dobio je Vojvodićev prethodnik – Branko Vojičić, kojeg je, takođe, smijenio Savjet i dao mu otkaz.

On je na sudu ne samo vraćen na posao, već je RTCG morala da mu isplati više od 80.000 eura.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com