PODGORICA: Policija od četiri maloljetnika oduzela marihuanu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policija od četiri maloljetnika oduzela marihuanu

Policija je u cilju suzbijanja zloupotrebe i stavljanja u promet opojnih droga, obišla više lokacija u blizini školskih ustanova na teritoriji Podgorice i kontrolisala srednjoškolce, kao i eventualno sumnjiva lica koja se kreću u blizini škola i školskih dvorišta, saopšteno je iz Uprave policije.

“Inspektori su u dva navrata, od četiri lica oduzela ukupno četiri manja pakovanja sa opojnom drogom marihuanom, kao i tri ručno pravljene cigarete, tzv. džointe, sa sadržajem marihuane. U prvom slučaju, 24. februara 2017. godine, u konzimaranju marihuane u dvorištu srednje škole zatečena su dva maloljetnika, oba stara 17 godina. Kod njih su pronađena tri pakovanja sa marihuanom i tri džointa. U drugom slučaju, 22. marta 2017. godine, inspektori su takođe u dvorištu srednje škole zatekli dva maloljetna lica, stara 17 godina, sa jednim pakovanjem marihuane. Od ova četiri maloljetnika su, u prisustvu roditelja, uzete izjave. Inspektori su obavili razgovore i sa njihovim roditeljima”, navodi se u saopštrenju Uprave policije.

O događajima je obaviješten nadležni državni tužilac za maloljetnike koji se izjasnio da u radnjama kontrolisanih maloljetnika, ne postoje elementi bića krivičnog djela.

“Protiv dva maloljetnika kod kojih su nađena tri pakovanja marihuane i tri džointa će Sudu za prekršaje biti podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava, dok će dvojici maloljetnika kod kojih je nađeno jedno pakovanje marihuane biti izrečena mjera upozorenja.Policija će i dalje preduzimati mjere i radnje koje se odnose na kontrolu maloljetnih lica, kao i lica koja se kreću u blizini školskih ustanova, a za koja bude postojala indicija ili sumnja da se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom ili prodajom opojnih droga”, kazali su iz Uprave policije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com