POSUT OTROV: Izbjegavajte ovaj dio Podgorice - Volim Podgoricu

POSUT OTROV: Izbjegavajte ovaj dio Podgorice

“U toku jučerašnjeg dana nam se obratio veliki broj građana Podgorice, koji su nam rekli da se na potezu od mosta Milenijum do Vezirovog mosta, na teritoriji nekadašnje kasarne Morača nalazi posuta praškasta bijela masa, za koju se sumnja da je otrov namijenjen trovanju životinja. Tragom ove informacije provjerili smo lice mjesta i na terenu je bila vidljiva bijela praškasta materija posuta na više mjesta.”, navodi se u saopštenju.

U direktnom kontaktu sa više osoba dobili su informaciju da je radnik “Čistoće” viđen na tom mjestu kako nešto čudno radi. Da informacija koja je dobijena nije samo puko nagađanje, potvrđuje činjenica da je od više ljudi koji se međusobno ne poznaju.  Tragom te informacije jutros su se iz NVO “Prijatelji životinja Podgorica” obratili JP “Čistoća” Podgorica i od njih dobili sljedeći odgovor:

“Tvrdimo da naše Društvo nema veze sa bilo kakvim ’posipanjem’ javnih površina, ali smo odmah po prijemu Vašeg mail-a kontaktirali i reonskog poslovođu i radnike koji održavaju javne površine u navedenom dijelu grada, kako bi provjerili da li su primijetili materiju o kojoj govorite.

Međutim, prostor bivše kasarne Morača, na kojem tvrdite da ste pronašli materiju, ne spada u javne površine koje ovo Društvo održava, tako da se isto ne može dovesti u vezu sa nama, a radnici u sve tri smjene nijesu primijetili nikakve neuobičajene materije prilikom čišćenja površina oko kasarne i prema Vezirovom mostu. U kontaktu sa radnicima koji su angažovani u Skloništu za napuštene i izgubljene kućne ljubimce, dobili smo informaciju da ni oni nijesu obilazili navedeni prostor u prethodna tri dana.”

Međutim, na pitanje kako objašnjavaju to da je njihov radnik viđen na pomenutom mjestu, nisu imali precizan odgovor.

Ono što je zabrinjavajuće jeste da je u zadnje vrijeme učestalo trovanje životinja u Podgorici.  I pored mnogobrojnih apela da nadležni organi urade nešto kako bi se to zaustavilo, oni do danas ništa nisu preduzeli. I pored apela da gradonačelnik Podgorice konačno kaže koja je služba nadležna i kome možemo prijaviti ovakve slučajeve, on se do danas nije oglasio.

“Danas smo, dok pišemo ovo saopštenje dobili informaciju da je na Starom aerodromu, u Ulici Andrije Paltašića ponovo otrovano nekoliko pasa i mačaka, a to je treći slučaj trovanja u proteklih 5 dana. Dakle, opet moramo reći da su isključivi krivci za ovo nadležni organi koji nisu htjeli da izađu na lice mjesta, kako bi sproveli istragu i otkrili počinioce.

Sve ovo što se dešava upućuje nas na to da iza ovoga stoji neka od opštinskih službi. Ako počinioci nikada ne bivaju otkriveni i kažnjeni, ako se čak i ne pokuša sprečavanje trovanja životinja, onda je svima jasno ko su organizatori svega i zašto nadležni organi ne žele to da spriječe. Očigledno je das u oni izabrali trovanje kao način rješavanja velikog broja lutalica na ulicama Podgorice. Očigledno je das u nesposobni da taj problem riješe na bilo koji drugi način, recimo sterilisanjem I čipovanjem, kao što se svuda u svijetu radi. Mi im ovim putem poručujemo da nećemo to dozvoliti. Ili neka rade po Zakonu ili neka se sklanjaju sa pozicija na kojima se nalaze, jer  ćemo se u suprotnom žestoko obračunati. Mi to nećemo dozvoliti,  niti tolerisati i naći ćemo načina da osujetimo sve prljave namjere bilo koga ko radi protivno Zakonu.”, navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor ove NVO, Dragoje Vlahović.

 

6 komentara

  1. Ajde bre vise svako govedo podgoricko vuce pasce za sobom i to nema povodac. Nijedan jedini vlasnik kuceta (govedo) nikada nije pokupio izmet svog ljubimca nego gazimo po tome

    1. Pa je to razlog za trovanje? Po cemu to ti i tebi slicni zasluzujete da zivite vese nego bilo koji pas? Mrzim ljude koji misle da su iznad svega. Otrovala bih ja tebe prve prilike. Nije nista gore otrovat dzukelu od covjeka od nevinog psa! Pih. Zbog takvih kao ti, mene je sramota sto sam covjek ?

  2. I am usually to blogging and that i really appreciate your articles. This great article has truly peaks my interest. I am about to bookmark your web blog and keep checking choosing details.

  3. The points you make in this content are very clear, interesting and informative. I agree with several points here. Please continue these articles as they are very engaging. Great job!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com