DF: DPS planirao hapšenje i likvidaciju lidera DF, plan osmislio Beba Popović - Volim Podgoricu

DF: DPS planirao hapšenje i likvidaciju lidera DF, plan osmislio Beba Popović

Lideri Demokratskog (DF) Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević rekli su ambasadoru Njemačke u Crnoj Gori, Ginteru Maternu da je Demokratska partija socijalista (DPS) planirala da ne dopusti slobodno izjašnjavanje birača na izborima 16.10.2016. godine, kao i da je DPS planirao organizovanje incidenata na izborni dan, za koje bi optužili DF, uveli vanredno stanje, prekinuli brojanje glasova i uhapsili i likvidirali lidere DF.

“Plan je osmislio opskurni savjetnik Đukanovića (predsjednik DPS Milo Đukanović), Beba Popović, po sopstvenom priznanju agent Britanskog MI6 zadužen za specijalne prljave operacije na Balkanu”, poručili su Mandić, Medojević i Knežević.

Iz DF-a je saopšteno da su se njih trojica juče sastali Maternom na njegov zahtjev.

U saopštenju DF-a se navodi da je Matern je iskazao interesovanje za stavove DF-a kao najjače opozicione političke grupacije, vezano za aktuelnu političku krizu u zemlji.

Lideri DF-a su ukazali Maternu da je DF o svim ovim saznanjima pismeno upoznao specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katniča, pet dana prije izbora.

“Umjesto da Katnić postupi po zakonu i procesuira vrh DPS za krađu izbora i planiranje lažnog državnog udara, Katnić je o saznanjima DF obavjestio Đukanovića i Popovića, najvjerovatnije 13.10. kada je i skovan brzopleti plan o organizaciji lažnog državnog udara i angažovanju dvojice saradnika službi bezbjednosti Srbije i Crne Gore Sinđe i Minđe koji su za određenu novčanu nadoknadu pristali da učestvuju u čitavoj predstavi i optuže lidere DF-a za organizaciju nepostojećeg državnog udara”, rekli su Mandić, Medojević i knežević njemačkom ambasadoru.

Oni su Maternu takođe ukazali na, kako je saopšteno iz DF-a, “eskalaciju političke, ekonomske, socijlane, bezbjednosne krize”.

“Đukanović i Beba Popović, preko svog izvršioca Milivoja Katnića, organizuju, protivustavni i nezakoniti otvoreni progon lidera DF sa ciljem da se zabrani najjača opoziciona grupacija u Crnoj Gori. DF je za političko rješenje krize i pozivamo Vladu Njemačke da se uključi u tzv. šatl diplomatiju i omogući prevazilaženje sve većeg jaza nepovjerenja između režima i DF, koji prijeti eskalaciji sukoba i destabilizaciji Crne Gore. Situacija u Crnoj Gori je mnogo gora nego u Makedoniji i cijenimo da bi uključivanje Njemačke , kao u slučaju Makedonije, moglo dati neophodan početni impuls za rješenje krize i stvaranja uslova za održavanje vanrednih izbora čije rezultate bi svi priznali. Ignorisanje eksplozivnog potencijala krize u Crnoj Gori, od strane EU je opasno i neće doprinijeti rešenju krize. Nepodnošljivi osjećaj nepravde, socijlana i ekonomska kataklizma, sukob narko klanova, zloupotreba tužilaštva i sudova u progonu DF, stvara opasnu političku klimu sukoba i DF cijeni da je krajnje vrijeme da međunardona zajendica izvrši pritisak na režim u pravcu prihvatanja neminovnosti političkog rješenja i organizacije vanrednih izbora. Svaki drugi pokušaj pravnog, političkog, državnog nasilja prema najjačoj opozicionoj grupaciji vodio bi ka destabilizaciji prilika i haosu u Crnoj Gori. DF kreće u kamapnju širom Crne Gore gdje će tražiti podršku građana za masovne proteste koji ostaju jedini efikasni demokratski metod borbe protiv korumpiranog, diktatorskog režima koji želi da zakon sile bude jači od sile zakona” kazali su lideri DF.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com