NEMA VIŠE NENAJAVLJENIH PROTESTA: Policija će reagovati i onemogućiti okupljanja - Volim Podgoricu

NEMA VIŠE NENAJAVLJENIH PROTESTA: Policija će reagovati i onemogućiti okupljanja

On u saopštenju za javnost u ime Vlade i MUP-a poručuje da će u skladu sa Zakonom i policijskim ovlašćenjima biti onemogućena i procesuirana sva okupljanja građana osim onih koje su nadležni organi odobrili.

„Pravo mirnog okupljanja, sloboda mišljenja, iskazivanje bunta ili neslaganja neotuđiva su prava slobodnog čovjeka. Međutim, baš zato što važe za sve i uvijek, ova prava nose i adekvatnu odgovornost i obaveze za sve. Tek se samo i u tom smislu može govoriti o istinskoj slobodi svih“, naveo je ministar unutrašnjih poslova u izjavi za javnost.

Dodao je da postoji tendencija da se ta prava zamijene novokonstruisanim pravom koje ne poznaje ni međunarodno ni naše pravo da se građani bez najava i dozvole uvijek, u bilo koje vrijeme, na neprikladnom mjestu mogu okupljati, ometati i zaustavljati redovan život svim ostalima.

„Blokadom vitalnih saobraćajnica ugroženo je temeljno ljudsko pravo na slobodu kretanja – onemogućavanje da se najbrže, najlakše dođe do stana, kuće, posla, ugrožava se i sloboda preduzetništva – onemogućavanje normalnog obavljanja privredne djelatnosti, posebno u drumskom saobraćaju (taksi udruženja, prevoznici, komunalne i uslužne službe – povećavaju se troškovi života, ugrožava se pravo na zdravstvenu zaštitu – onemogućavanje da se na vrijeme stigne i pruži pomoć. Ugrožava se bezbjednost imovine i lica, blokadom vitalnih saobraćajnica dolazi do saobraćajnih gužvi, što dovodi do povećanog broja saobraćajnih udesa“, rekao je Nuhodžić.

On je dodao da smo svjedoci da sadašnji protesti više ne izražavaju socijalni bunt zbog smanjenja naknada ženama sa troje ili više djece već da retorika i postupci pojedinih učesnica i učesnika protesta govore da su skupovi dio političke manipulacije sa potpisom Demokratskog fronta sa ciljem destabilizacije ukupnih prilika u zemlji.

„U ime Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećam na to da su samo ona okupljanja koja su prijavljena i odobrena i ne ugrožavaju slobodu drugih, legalna i legitimna. Sva drugačija su protivzakonita i u skladu sa zakonom i policijskim ovlašćenjima, biće onemogućena i procesuirana. Pozvani smo i spremni da čuvamo bezbjednost, javni red i mir svih naših građanki i građana. To možemo i moramo zbog prava i slobode svih nas“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

(Cdm)

3 komentara

  1. A Bogu hvala ….razumijem narod koji iz nekog razloga ni zadovoljan al ipak moramo funkcionisat….i djaci i studenti i svi drugi radnici imaju neki problem nesto sto bi htjeli promijenit alnije resenje blokada grada…u sve zemlje svijeta neko bi nesto mijenjao al zato postoje institucije sistema da se preko njih resavaju problemi…
    blokade ulica nisu nacin resavanja problema nego ucjena …..ljudi koristite razum i moc govora pa putem razgovora zavrsavajte probleme ….

  2. I simply recognized your site the previous week and that i continues to be learning which it normally. You’ll be able to loads of tips there and i also relish your look around the rrnternet site to boot. Stick to the excellent show results!

  3. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. Also, the blog loads super fast for me on Chrome. Outstanding Blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com