Odbijeno izručenje Predraga Bogićevića Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Odbijeno izručenje Predraga Bogićevića Crnoj Gori

Aplelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio izručenje srpskog državljanina Predraga Bogićevića Crnoj Gori kojeg tužilaštvo u Podgorici sumnjiči da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora prošle godine.

Apelacioni sud je prošlog mjeseca pravosnažno odbio i izručenje Nemanje Ristića kojeg Crna Gora traži zbog istih sumnji kao Bogićevića.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 16. januara zatražilo izručenje Bogićevića i Ristića, radi krivičnog gonjenja, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Izručenje je odbijeno, jer su obojica osumnjičeni da su radnje za koje se terete izvršili na teritoriji Srbije, da shodno odredbama bilateralnog sporazuma o izručenju između Srbije i Crne Gore nisu ispunjene pretpostavke za njihovo izručenje.

Bogićević je proveo mjesec i po u pritvoru, dok je Ristić bio na slobodi. Bogićević i Ristić su bili uhapšeni u Kragujevcu i Beogradu 13. januara po međunarodnoj potjernici Crne Gore.

Početkom decembra 2016. godine za njima, kao i još dvojicom državljana Rusije, raspisana je potjernica Crne Gore zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Istraga povodom pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora prošle godine vodi se protiv 25 osoba.

1 komentar

  1. Spot up for this write-up, I seriously think this web site requirements considerably more consideration. I’ll apt to be once again to read a great deal more, appreciate your that info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com