Policija šikanirala Bjelopoljca zbog šubare i majice sa likom Dra­že Mi­ha­i­lo­vi­ća - Volim Podgoricu

Policija šikanirala Bjelopoljca zbog šubare i majice sa likom Dra­že Mi­ha­i­lo­vi­ća

Dva­de­se­tro­go­di­šnji Bje­lo­po­ljac Ste­van Kor­dić ogor­čen je na po­na­ša­nje pri­pad­ni­ka cr­no­gor­ske gra­nič­ne po­li­ci­je, za ko­je tvr­di da su ga mal­tre­ti­ra­li zbog šu­ba­re sa li­kom čet­nič­kog ko­man­dan­ta Dra­že Mi­ha­i­lo­vi­ća. In­ci­dent se do­go­dio kad je pri­je ne­ko­li­ko da­na po­ku­šao da se pre­ko gra­nič­nog pre­la­za Do­bra­ko­vo vra­ti ku­ći, u se­lo Pod­brež­je. Na­i­šao je, ka­ko ka­že, na neo­če­ki­va­no pro­ti­vlje­nje jed­nog pri­pad­ni­ka Gra­nič­ne po­li­ci­je, ko­ji je od nje­ga zah­ti­je­vao da pret­hod­no sa gla­ve ski­ne šu­ba­ru, i da sa­mo ta­ko mo­že da uđe u Cr­nu Go­ru.
– Ne­vje­ro­vat­no je ali i isti­ni­to da sam za­u­sta­vljen na ovaj na­čin, sa tro­ji­com dru­ga­ra, vra­ća­ju­ći se iz Dra­že­vi­ne, gdje smo pri­su­stvo­va­li pa­ra­sto­su Dra­ži i osta­lim čet­nič­kim ko­man­dan­ti­ma – ka­že Kor­dić.
Do­da­je da je 13. mar­ta, oko 17 sa­ti, sti­gao na Do­bra­ko­vo za­jed­no sa Iva­nom i Lju­bi­sa­vom Fi­li­po­vić i Gor­da­nom Šće­ki­ćem, i da ih je po­li­ca­jac Met­ko Ća­to­vić na pre­la­zu za­u­sta­vio i kre­nuo u op­se­žnu pre­tra­gu.
– Imao sam na gla­vi šu­ba­ru, a je­dan od mo­jih dru­ga­ra za­sta­vu tro­boj­ku oko vra­ta. Naj­vje­ro­vat­ni­je je to ovom „rev­no­snom” po­li­caj­cu za­sme­ta­lo, ko­ji nas je, na­kon što nas je kon­tro­li­sao ca­ri­nik, is­klju­čio iz sa­o­bra­ća­ja i pre­gle­dao na­ša do­ku­men­ta. U autu ni­je ni­šta na­šao, a on­da na­kon što je u kan­ce­la­ri­ji de­talj­no pre­tre­sao Fi­li­po­vi­ća, ko­ji je bio vo­zač, pre­šao je na me­ne. Bio je aro­gan­tan i go­vo­rio po­vi­še­nim to­nom. Pre­gle­dao me i de­tek­to­rom, a kom­plet­nom pre­tre­su pri­su­stvo­vao je i vo­đa smje­ne Fer­han Gr­bo­vić – opi­su­je do­ga­đa­je Kor­dić.
On je Gr­bo­vi­ću is­pri­čao šta ga je za­de­si­lo, a on je sa Ća­to­vi­ćem iza­šao is­pred gdje su ne­ko­li­ko mi­nu­ta raz­go­va­ra­li.
– Vra­tio se i ka­zao da su mi na­vod­no pro­gle­da­li kroz pr­ste i da ne po­zna­jem Za­kon o gra­ni­ci. Da­li su mi lič­nu kar­tu, i mi raz­o­ča­ra­ni i iz­ne­na­đe­ni po­te­zom na­ših su­gra­đa­na po­li­ca­ja­ca na­pu­sti­li gra­nič­ni pre­laz. Raz­o­ča­ran sam po­stup­kom na­ših po­li­ca­ja­ca, a naš je­di­ni „gri­jeh” je bio što smo Sr­bi i što smo ima­li srp­ska obi­ljež­ja – ogor­čen je Kor­dić.
On je pod­nio pri­ja­vu pro­tiv Ća­to­vi­ća, ko­jeg je tog da­na pr­vi put vi­dio.
– Us­kra­tio mi je slo­bo­du, pri­je­tio mi i oma­lo­va­ža­vao – is­ta­kao je Kor­dić.
Nje­go­va maj­ka Bi­lja­na Kor­dić ka­že da sa­mo že­li da jav­nost upo­zna ka­ko se po­na­ša ne­ko ko­me je u opi­su po­sla da bu­de ču­var prav­de i za­ko­na.
– Sin mi je tri da­na bio po­ti­šten i za­mi­šljen. Ni­je uzi­mao hra­nu ni­ti je spa­vao. Vi­dje­la sam kao maj­ka da sa njim ne­što ni­je u re­du. Otvo­rio je du­šu i sve mi is­pri­čao. Strah me je za si­na. Ugro­že­na mu je bez­bjed­nost – ka­za­la je ona.

(Dan)

2 komentara

  1. E jadna majka kako ce prezivjet tu sinovu tragediju od koje je i onemoca pa ni mladih cetnika nece moc napravit. Evo suze sve ronimo no im je treba tu zastavu malo pritegnut da im se ukazu jezici pa bi manje lajali.

  2. E GREOTE OD MLADOG ČETNIKA, NASLEDNIKA RADA KORDE, MISLI DA MOŽE I SAD DA RADI ŠTO GA JE VOLJA, TREBALI SU GA MALO DOZVATI PAMETI..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com