PREKO 8.000 ŽALBI: Evo na šta su se Podgoričani ŽALILI u protekle dvije godine! - Volim Podgoricu

PREKO 8.000 ŽALBI: Evo na šta su se Podgoričani ŽALILI u protekle dvije godine!

Bi­rou za ko­mu­ni­ka­ci­ju sa gra­đa­ni­ma Glav­nog gra­da za dvi­je go­di­ne po­sto­ja­nja gra­đa­ni su pod­ni­je­li čak 8.322 žal­be.

Od to­ga bro­ja, ka­ko je sa­op­štio Vo­ji­slav Ne­do­vić, šef Bi­roa za ko­mu­ni­ka­ci­ju sa gra­đa­ni­ma, ri­je­še­no je 6.814 za­htje­va, dok je dje­li­mič­no ri­je­še­nih za­htje­va 499.
-Ima­li smo 316 za­htje­va ko­ji su se od­no­si­li za in­ve­sti­ci­je ko­je ni­je­su pla­ni­ra­ne, u ob­ra­di ima­mo 79 pri­ja­va gra­đa­na, 507 za­htje­va ko­je smo do­bi­li ni­je­su u nad­le­žno­sti Glav­nog gra­da. Od­ba­če­nih za­htje­va ima­mo 105. Od­ba­če­ni za­htje­vi su oni ko­ji su ne­pri­mje­re­nog sa­dr­ža­ja ili ako stran­ka vi­še pu­ta pod­ne­se je­dan te isti za­htjev.

Osta­vi­mo je­dan taj za­htjev a osta­le uklo­ni­mo. Ima do­sta za­htje­va ko­ji ni­je­su u nad­le­žno­sti Glav­nog gra­da ko­je mi ne mo­že­mo da ri­je­ši­mo-re­kao je Ne­do­vić.
Ne­do­vić je sa­op­štio da su se gra­đa­ni naj­vi­še ža­li­li na pro­ble­me sa ko­mu­nal­nom in­fra­struk­tu­rom.
-Naj­ve­ći broj za­htje­va pri­mi­le su Ko­mu­nal­ne uslu­ge i to 1.195, a od to­ga bro­ja ri­je­še­no je 1.026 za­htje­va. Pred­u­ze­će Pu­te­vi su pri­mi­li 785 za­htje­va od če­ga je ri­je­še­no 658, a na če­ka­nju je 35 za­htje­va. Ze­le­ni­lo je do­bi­lo 538 za­htje­va a ri­je­še­no je 439, dok je Vo­do­vo­du i ka­na­li­za­ci­ji do­sta­vlje­no 623 za­htje­va, a ri­je­še­no je 500 za­htje­va – re­kao je Ne­do­vić.
Ne­do­vić je na­veo da je ide­ja gra­do­na­čel­ni­ka da for­mi­ra Bi­ro za ko­mu­ni­ka­ci­ju sa gra­đa­ni­ma po­sti­gla že­lje­ni cilj.
-Gra­đa­ni sva­kog da­na, to­kom 24 ča­sa, ima­ju mo­guć­nost da se obra­te i pod­ne­su za­htjev i u ve­o­ma krat­kom vre­men­skom ro­ku, ot­pri­li­ke 48 sa­ti do­bi­ju po­vrat­nu in­for­ma­ci­ju. Ne­ma za­tvo­re­nih vra­ta za gra­đa­ne, ne mo­ra­ju da idu od šal­te­ra do šal­te­ra. Gra­đa­ni se Bi­rou mo­gu obra­ti­ti na tri na­či­na i to pre­ko saj­ta Glav­nog gra­da www.pod­go­ri­ca.me, pu­tem bes­plat­nog bro­ja 080/081-081 ili do­la­sk­om u na­šu kan­ce­la­ri­ju. U na­red­nom pe­ri­o­du tre­ba na­sta­vi­ti nad­grad­nju Si­ste­ma 48 sa­ti sve dok gra­đa­ni ne bu­du u pri­li­ci da pre­ko ovog si­ste­ma ima­ju uvid u kom­plet­ne tro­ško­ve za sva­ki iz­vr­še­ni po­sao od bi­lo kog or­ga­na lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve – na­veo je Ne­do­vić.
Ne­do­vić se za­hva­lio me­di­ji­ma ko­ji su, ka­ko je na­veo, po­mo­gli u in­for­mi­sa­nju gra­đa­na i na­či­nu ra­da Bi­roa za ko­mu­ni­ka­ci­ju sa gra­đa­ni­ma.
-Gra­đa­ni ni­je­su bi­li upo­zna­ti sa nač­nom ra­da i mo­guć­no­sti­ma ali su me­di­ji ažur­no i pro­fe­si­o­na­lo pra­ti­li naš rad i na to­me hva­la – na­veo je Ne­do­vić.
(Dan)

2 komentara

  1. Very interesting blog. I especially enjoy content that has to do with health and fitness, so it’s of particular interest to me to see what you have here. Keep it up! facial exercises

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com