Sedam ljekara najavila odlazak iz KCCG - Volim Podgoricu

Sedam ljekara najavila odlazak iz KCCG

Sindikat doktora medicine objavio je na svojoj zvaničnoj Fejzbuk stranici da su još tri ljekara najavila odlazak iz najveće zdravstvene ustanove.

„Sindikatu doktora medicine su još tri ljekara najavila odlazak iz Kliničkog centra. Da podsjetimo, to planiraju uraditi još 4 ljekara. Trenutno 7 ljekara radi na odlasku iz najveće zdravstvene ustanove u CG, ustanove koja pruža preko 50% svih zdravstvenih usluga u državi. Šta je Ministar zdravlja preduzeo kako bi smanjio odliv ljekara iz javnog zdravstva? Kada se mogu očekivati rezultati njegovog rada?” navodi se u objavi Sindikata medicine.

Objavu su komentarisale mnoge kolege ljekari među kojima i Marijana Karišik pedijatrijski anesteziolog.

“Trepnuo” niko nije kada sam zvanično(sekretarica je rekla da se jedino tako može do nje) tražila prijem i razgovor sa direktorkom KCCG prije mog napuštanja KCCG a kamoli da me je direktorica udostojila sastanka..Toliko o tome koliko sam ja kao jedini pedijatrijski anesteziolog i doktor nauka bila bitna KCCG tj.djeci Crne Gore!” napisala je u komentarima Karišik.

Kako je objasnila ona je na Malti, a iz Kliničkog centra joj nisu dozvolili neplaćeno odsustvo.

“A ja sam na drugoj godini specij.izabrana za najboljeg mladog dr! Kako su mi tada rekli- eto vidite koleginice, ipak se ovdje cijeni rad i znanje!Ja nisam ni znala da me neko ” ocjenjuje”! Hm! Pa eto, dobila sam nervozu i razne probleme ZBOG TOGA! NIsam dobila ono što bi svako takav dobio u pravom sistemu!! No, ovo je CG! TO konačno kapiram!! DA CRNJA BITI NE MOZE!! komentarisala je Samira Sara Gargović.

Jutros je menadžment Kliničkog centra saopštio da je nedostatak opreme i dotrajalost postojeće, kao i deficit stručnog kadra, su najveći problemi te ustanove i glavni uzročnici stvaranja listi čekanja.

Direktorica KC Zorica Kovačević, kazala je da će početkom aprila saopštiti koje će kadrovske promjene uslijediti i na kojim klinikama, i naglasila da je ponosna na rad većine ljekara u toj ustanovi. Ona je kazala da su prioriteti u narednom periodu nabavka nove opreme i edukacija kadra, ali i komunikacija sa nadležnim institucijama i sindikatima u cilju povećanja plata zaposlenih u zdravstvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com