Sprema se atentat na Katnića?! - Volim Podgoricu

Sprema se atentat na Katnića?!

Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije prije desetak dana dobile su operativne informacije da se sprema atentat na glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, saznaju Dnevne novine.

Konkretne informacije, koje sadrže i ime osobe iz Srbije, koja je trebalo da bude angažovana u izvršenju surove egzekucije, crnogorski organi bezbjednosti dobili su od partnerskih službi, zbog čega je posljednjih dana policija u znaku pripravnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Katniću su predočena saznanja, pojačane su i mjere obezbjeđenja, a navodno mu je nuđen i blindirani automobil na korišćenje. Međutim, nije poznato da li je glavni specijalni tužilac počeo da ga koristi.

Katnić, koji je početkom prošle godine raskrinkao korupcionašku mafiju u Budvi, a nedavno pokrenuo i postupak protiv lidera Demokratskog fronta zbog sumnji da su pripremali teroristički napad u izbornoj noći 16. oktobra, mjesecima je na udaru tih grupacija kako u vidu javnih prijetnji smrću, tako i drugih manje javnih zavjera i manipulacija, koje su prvo počele od Svetozara Marovića, koji je na koncu priznao da je vođa kriminalne organizacije, koja je kroz višemilion ske malverzacije opustošila kasu i imovinu Opštine Budva.

Najnoviji čin napada na Katnića je otvorena prijetnja i uvrede, koje su prije nekoliko dana stigle sa adrese jednog od osumnjičenih Andrije Mandića, koji ga je nazvao “vucibatinom i špijunom KOS-a sa kojim će se lično obračunati”.

Mandić je u otvorenom pismu poručio Katniću sljedeće: “Za razliku od mnogih kojima je nanio nepravdu i zlo, a koji su mu prešli preko toga, sa mnom je potpuno drugi slučaj, i zbog ovoga laganja, podmetanja, vrijeđanja i izmišljanja, maltretiranja naših ljudi, hapšenja Mihaila Čađenovića i pokušaja našeg hapšenja, ta vucibatina će platiti kad tad. U Crnoj Gori kada vam neko nasrne na čast i obraz sve postaje lično, a pogotovo kada se zloupotrebljavaju institucije, stvari se obično i razrješavaju na ličnoj ravni”.

 

Mandić se i nakon hapšenja vozača Mihaila Čađenovića obratio vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, prijetnjom na račun Katnića: “Batina ima dva kraja i za svaku glavu iz DF-a, koja odleti, odletjeće još nečija!”

Nedavno je i jedan aktivista DF-a, Novica Knežević osuđen na dva mjeseca zatvora, jer je 14. februara na Facebook profilu napisao prijeteću poruku specijalnom tužiocu Mili voju Katniću. Osnovni sud u Kotoru, prihvatio je sporazum o priznanju krivice, koji je Knežević potpisao sa Tužilaštvom. Kneževiću se na teret stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“14. februar za nekoga je Sv. Trifun, za nekoga Dan zaljubljenih, a tebe, specijalni tužioce Milivoje Katniću, ja sam Nole Knežević, unuk Veselina Kneževića i Krsta Grdinića, poručio bih da ovo nije moja reklama niti je sokoljenje. Bivši sam pripadnik MUP-a, imam 39 godina, pet godina nisam ulazio u ovu državu, ja ti neću reć da je ovo upozorenje, ovo ti je obećanje da ćeš završiti, da ako nastaviš sa ovim pokušajima hapšenja kao Zoran Đinđić i ka’ Ivan Stambo lić, a ti me privedi da ti to kažem u oči, status je na Kneževićevom profilu koji je objavljen u 11.59 sati”, pisalo je u njegovom statusu.

Mladi Demokratskog fronta, takođe, su nedavno održali performans ispred zgrade Tužilaštva, gdje su se transparentima obratili glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. Na transparentu je pisalo “Katniću nesoju-udbaška tranjo”.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com