Zenka: U Crnoj Gori živimo jedni sa drugima - Volim Podgoricu

Zenka: U Crnoj Gori živimo jedni sa drugima

S obzirom na geopolitički položaj i broj stanovnika, Crna Gora ima izuzetne resurse i strateški je partner evropskom i evro-atlanskom savezu, konstatovao je ministar za ljudska i manjinska prava,  Mehmed Zenka, u razgovoru sa ambasadorkom Poljske u Crnoj Gori, Irenom Tatažinjskom.

Ministar je istakao činjenicu da je Crna Gora već uveliko pokazala svoje kvalitete u smislu strateškog partnerstva.

S tim u vezi, opšte je primjetan uspjeh koji ostvaruje na polju evroatlanskih i evropskih  integracija. U tom kontekstu, Zenka vrlo važnom smatra ulogu koju Crna Gora ima u regionu Zapadnog Balkana, posebno u oblasti bezbjednosti.

On je istakao da je to odraz kvalitetnog suživota i sinegrije koja vlada u crnogorskom društvu.

“U Crnoj Gori živimo jedni sa drugima, shvatamo značaj interkulturalnog pristupa, praktikujemo isti i shodno tome uspješno rješavamo tekuća pitanja”, objasnio je ministar Zenka.

Prema njegovim riječima, takvom skladnom odnosu doprinosi svijest manjinskih naroda o važnosti zajedničkog pristupa i djelovanja u oblasti integracionih procesa.

Ministar je i podsjetio na vidljivu spremnost pripadnika manjinskih naroda u tom kontekstu, ali i visok stepen razumijevanja od strane  Vlade za afirmisanje položaja manjina u Crnoj Gori.

Ambasadorka Tatažinjska čestitala je ministru Mehmedu Zenki na imenovanju i poželjela uspješan mandat.

Ona je prenijela iskrenu i prijateljsku podršku Poljske u oblasti integracija, i ocijenila međudržavne odnose kao vrlo kvalitetne u svim oblastima saradnje.

Kako je kazala, Crnu Goru  vidi kao veoma uspješnu državu koja je posvećena cilju da se nađe kao punopravna  članica velikih evropskih i evro-atlanskih saveza.

“Vrlo je istrajna u svojoj namjeri i u tome ima od samog početka punu podršku Poljske”, naglasila je ona.

Prema riječima ambasadorke Tatažinjske, uspjeh saradnje Poljske i  Crne Gore vidljiv je u svim oblastima i dalje će da se unapređuje. Ambasadorka je naglasila porast interesovanja poljskih investitora za ulaganja u Crnoj Gori i dodala da će po završetku integracionih procesa, Crna Gora biti sve zanimljivija destinacija za investiciona ulaganja, koja će otvarati nove mogućnosti.

Na sastanku je dogovoreno i  jačanje dalje saradnje ove dvije zemlje u djelu razmjene pozitivnih iskustava i praksi u oblasti unapređenja ljudskih i manjinskih prava.

(CdM)

2 komentara

  1. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog is in the exact same area of interest as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this okay with you. Regards!

  2. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely must i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you could have hit the nail around the head. Your thought is outstanding; the thing is something which there are not enough people are speaking intelligently about. My business is delighted i always came across this at my find something relating to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com