PODGORICA: Podnesena krivična prijava protiv Gojka Raičevića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Podnesena krivična prijava protiv Gojka Raičevića

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu postupku protiv Gojka Raičevića (53) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo pozivanje na otpor na štetu države Crne Gore.

“Osumnjičeni G.R. je kako se sumnja, od jednog pravnog lica zakupio dva reklamna bilborda koje je iskoristio za potrebe realizovanja aktivnosti u okviru projekta svoje NVO “IN4S“ pod nazivom “Poštuj život – zadrži oružje”. On je, kako se sumnja, u periodu od 01.03.2017. godine do 15.03.2017. godine na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad i na magistralnom putu Danilovgrad – Nikšić, na dva bilborda, postavio više reklamnih postera. Na jednom bilbordu bili su postavljeni posteri sa natpisima “Bolje imati oružje koje ti nikad ne treba nego nemati ga ako ti zatreba”, i poruka “Poštuj život zadrži oružje, spriječi nesreću”. Na drugom reklamnom bilbordu postavljen je reklamni poster sa natpisom “Spriječi nesreću, poštuj život – zadrži oružje” sa porukom sadržaja “Činjenica: Žrtva koja se suprostavi živi duže””, saopšteno je iz policije.

Kako se dodaje Raičević je, kako se sumnja, prezentovao akciju na svom informativnom portalu “IN4S” na način što je 02.03.2017. godine postavio poruku “Poštuj život – zadrži oružje”, kao i tekstove sa gore navedenih bilborda uz pojašnjenje, samoinicijativno tumačenje i komentare koji se odnose na akciju “Poštuj život – vrati oružje” koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“On je, sumnja se, ovim postupcima pozivao građane na otpor i na neposlušnost prema zakonitim mjerama državnih organa, a takođe i suprotno Memorandumu o razumijevanju između MUP-a, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Organizaciji za Evropsku bezbijednost i saradnju (OEBS) i Centra za demokratsku tranziciju (CDT) o realizaciji projekta “Poštuj život – vrati oružje”, kao i Strategiji za kontrolu i smanjenje malog i lakog oružja i municije. Službenici CB Podgorica su, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, 03.03.2017. godine od G.R. na okolnosti navedenog događaja prikupili obavještenja u svojstvu građanina”, saopšteno je iz policije.

Navodi se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv Raičevića podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pozivanje na otpor.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com