Podgoričanka Jovana Boljević u Sodiju piše istoriju - Volim Podgoricu

Podgoričanka Jovana Boljević u Sodiju piše istoriju

Trke, uzbuđenje, brzina, kontrola volana, krivine, točkovi koji su više iznad zemlje nego što su na njoj, moćan zvuk motora kartinga koji para uši pomislili bi na sve osim na 11-godiš nju djevojčicu. A jedna od takvih je Jovana Boljević. Malenoj Podgoričanki vožnja kartinga nije samo hobi, već profesija, ljubav, život. Iskreni dječiji osmjeh kada ulazi u svoje vozilo je neprocjenjiv, a kada je vidite za volanom u punoj brzini ne možete, a da ne poželite da se i vi oprobate u ovom sportu.

“Ovim sportom se bavim od sedme godine kada sam i dobila svoj prvi karting marke SODI. Poklonio mi ga je stric Nebojša Boljević”, priča nam simpatična djevojčica, jedina ženska ta kmičarka u Crnoj Gori.

“Trke su me zainteresovale od malih nogu, a sa ocem i stricem sam od malena posjećivala auto-trke. Dok sam gledala, poželjela sam da probam”.

Jovana je prošle godine nastupala na trci u Italiji, a upravo joj je to najveći uspjeh do sada. Tada je uoči finala bila četvrta, a u finalnoj seriji treća. Član je na savremenijeg Karting centra “Barutana” u regionu koji se nalazi na putu Podgorica Cetinje, a tu i trenira. Kako ističe, na stazi nedjeljno provede od pet do sedam sati treninga.

“Ovom prilikom bih zahvalila mom treneru Ivanu Pavićeviću, kao i timu na karting centru, glavnom mehaničaru Vanji Pavićeviću i vlasniku kompleksa Jovanu Toškoviću”, rekla jeBoljević. “Zbog finansijske situacije prošle sezone sam učestvovala na samo dvije trke i na kraju sezone od 23 takmičara zauzela deseto mjesto”.

Da li učestvuješ na državnim takmičenjima?

“Nažalost, u Crnoj Gori ne postoji nijedno takmičenje, zato vozim SSC i predstavljam Crnu Goru”, rekla je Jovana.

Da li imaš nekog idola?

“Volim Kimija Rajkonena. Navijam za Ferari”, rekla nam je za kraj 11-godišnja Jovana Boljević.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com