Mandić i Knežević: Režim kreira ambijent mržnje prema Rusima - Volim Podgoricu

Mandić i Knežević: Režim kreira ambijent mržnje prema Rusima

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se u Beogradu sa potpredsjednikom Državne Dume Ruske Federacije Petrom Tolstojem i, kako je saopšteno iz DF-a, a upoznali ga sa političkom situacijom u Crnoj Gori i sa “sistemskim progonom koji sprovodi aktulni crnogorski režim prema svim društvenim snagama koje nisu neprijateljski nastrojene prema Ruskoj Federaciji”.

“Aktuelni režim pokušava da ne sve moguće načine kreira ambijent otvorene netrpeljivosti, čak nerijetko i mržnje prema Rusima, ruskoj kulturi i običajima, ruskom jeziku i ruskoj globalnoj politici, jednom riječju crnogorski režim kreira opštu rusofobiju. Posebno je inteziviran progon Demokratskog fronta, njegovih lidera i funkcionera. Brutalnim progonom, zloupotrebom zarobljenih institucija sistema želi se izvrši politička kapitalizacija iscenirane afere “državni udar”, kroz montirane sudske procese zasnovane na lažnim optužbama bez ikakvih dokaza, a čiji bi krajnji epilog bio zabrana rada najačeg opozicionog subjekta u Crnoj Gori i pokušaj slamanja otpora aktuelnom režimu”, sopštili su Mandić i Knežević.

Dodaje se da je Tolstoj dao punu podršku liderima Demokratskog fronta “u njihovim nastojanjima da dođe do razrješenja duboke političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, a što se najbolje reflektuje kroz činjenicu da gotovo polovina poslanika kontuinirano bojkotuje rad parlamenta”.

“Sagovornici su se se složili o značaju očuvanja i nadogradnje tradicionalnih bratskih i prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Crne Gore i njihovih građana, a potpredsjednik Petar Tolstoj je izrazio posebnu zahvalnost Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću za sve ono što su uradili i što rade u tom cilju na obostrano zadovoljstvo i dobrobit građana Crne Gore i Ruske Federacije”, zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com