Šefa SO Nikšić biraju do sredine aprila - Volim Podgoricu

Šefa SO Nikšić biraju do sredine aprila

Konstitutivna sjednica na kojoj će biti verifikovani mandati odbornicima Skupštine opštine Nikšić i izabran predsjednik lokalnog parlamenta trebalo bi da bude održana u prvoj polovini aprila. Predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Radivoje Lala Nikčević kazao je da su se ispunili zakonski uslovi za sazivanje sjednice, nakon što je Opštinska izborna komisija (OIK) objavila konačne rezultate izbora.

“Početkom naredne sedmice održaćemo sjednice organa partije kako bismo se dogovorili o kadrovskim rješenjima i eventualnoj koaliciji sa Socijaldemokratama (SD) tako da će i konstitutivna sjednica biti veoma brzo organizovana, jer nema razloga da se na nju čeka”, kazao je  Nikčević.

Na izborima u Nikšiću, koji su održani 12. marta, od 41 mjesta u lokalnoj skupštini, DPS je sa 21.104 glasa osvojio 31 odborničko mjesto. Socijaldemokrate su osvojile  četiri odbornička mandata i 2.324 glasa. Opozicija je bojkotovala izbore u Nikšiću, pa je na glasanje izašlo 45 odsto Nikšićana, dok je nevažećih listića bilo čak 11 odsto (2.894).

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com