SJUTRA SA POLJACIMA: Naša snaga je naše jedinstvo - Volim Podgoricu

SJUTRA SA POLJACIMA: Naša snaga je naše jedinstvo

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je da je snaga Crne Gore  u duelu sa Poljskom jedinstvo ekipe, ne želeći direktno da kaže da li je bod protiv najjače ekipe u grupi prihvatljiv rezultat.

Utakmica Crna Gora – Poljska, u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, igra se sjutra od 20 i 45

Cilj

„Postavljen je na početku kvalifikacija. Moramo da budmeo spremni u svakom momentu da ostvarimo taj cilj. Pokušaćemo da se mobilišemo, da budemo kompaktni, da radimo sve ono što smo zacrtali… Biće teško, potrebno i mnogo sreće, vidjećemo, ali bar ćemo se boriti“.

Adut

„Da igramo na kvalitet koji posjedujemo. Analizirajući posljednji utakmicu shvatili smo da ne možemo da igramo na nešto što nemamo, već na  – želja, borbenost, visok nivo profesionalnosti, zajedništvo. Ako budemo takvi, možemo da uradimo nešto“.

Poljska

„Imaju ekipu koja igra godinama u istom sastavu. Gledao sam ih na EP, to je 80 odsto igrača, koji su i sada tu. Imaju veliki individualni kvalitet – od Fabijanskog, pa Glika, preko Blaščikovskog i Grosickog, do Levandovskog, i mladog Zjelinskog… Imaju iskustvo, veoma su profesionalni, disciplinovani, profesionalni – ukratko, mnogo, mnogo ozbiljna reprezentacija“.

Favorit

„Ja nisam rekao da je Poljska favorit, ali ako gledamo tabelu i njihove kvalitete, jesu favoriti. Ali, imamo i mi svoje adute. Domaći teren, ali i nešto što smo radili u prethodnim mečevima, daje nam nadu. Možda jesu blagi favoriti, ali za 90 minuta sve može da se dogodi“.

Prethodni mečevi

„Ipak su to utakmice koje su bile prije pet godine. Niti je Poljska na tom kvalitetu, niti smo mi. Puno se promijenilo, ali to što Crna Gora nije izgubila pokazuje da možemo da odgovorimo i sada, kada smo u procesu stvaranja nove reprezentacije“.

Slabosti Poljske

„I kad bih znao ne bih vam rekao. Svaka ekipa ima svoje slabosti. Potrudićemo se da budemo na pravom putu i da ih pronađemo. Vidjećemo da li ćemo uspjeti“

Poseban meč

„U ovoj mini ligi svaka utakmica je podjednako važna, ali je najvažnija prva naredna. Dakle, veoma važna utakmica. Igramo kod kuće, a kod kuće su nam potrebni bodovi. Ali, protiv ovakve selekcije pitanje je kakav je to razultat. Postoji prostor za grešku, ali i želja da ostvarimo rezultat koji nam u ovom trenutku odgovara“.

Bod

„Ostavio sam prostor, ako gledamo da imamo šest finala. Ako želimo da ostanemo što duže u igri, potrebni su nam bodovi da bismo ostali u igri. Da ne budem direktan da li je dobar rezultat remi ili pobjeda – ostavljam da zaključite“.

Poruka

„Naša snaga je naše jedinstvo. Ako se budemo tako ponašali, uz ostale kvalitete, možemo da se nadamo, a sigurno ćemo da ostavimo dobar utisak“

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com