ZVEZDA DOVELA U PITANJE PLASMAN U TOP 8: Barselona bolja od Radonjićevih izabranika - Volim Podgoricu

ZVEZDA DOVELA U PITANJE PLASMAN U TOP 8: Barselona bolja od Radonjićevih izabranika

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone 67:54 u jednom od ključnih utakmica u borbi za plasman u plej-of Evrolige.

Izabranicima Dejana Radonjića je trijumf bio imperativ, ali su trećim porazom u posljednje četiri utakmice do krajnjih granica zakomplikovali borbu za mjesto u doigravanju.

Zvezda se dobro držala u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo sa tri poena viška u korist Katalonaca (32:29).

Rasterećna Barselona je sjajno igrala u trećoj četvrtini, došla na +14 (50:36) i nagovijestila trijumf u ovom meču.

Beograđani su pokušavali da dođu do dobrog napadačkog ritma, ali je svaki njihov pokušaj domaćin uspijevao da neutrališe fantastičnim šutem za tri poena i na kraju dobije meč bez problema.

Najefikasniji u Barseloni bili su Perperoglu sa 17 i Koponen sa 13, kod crveno-bijelih po 8 poena su postigli Volters, Mitrović i Dženkins.

Darušafaka je pobijedila Galatasaraj 73:67 i tako prišla osmoplasiranoj Crvenoj zvezdi na pobjedu zaostatka u borbi za doigravanje.

Timu Dejvida Blata bila je dovoljna samo jedna vrlo dobra dionica, i to treća, koju su dobili sa 24:13 i stekli 11 poena viška uoči posljednje četvrtine.

Bred Vonamejker je predvodio pobjednika sa 22 poena, a pratili su ga Vil Klajburn sa 15 i Skoti Vilbekin sa 13, dok je u gostujućem timu bolji od ostalih bio Vladimir Micov sa 17 poena.

Aktuelni šampion Evrope, CSKA opravdao je ulogu favorita u Kazanju. “Armejci” su nošeni odličnim Milošem Teodosićem trijumfovali protiv Uniksaa sa 85:74, ne dozvolivši domaćinu ni da pomisli da bi mogao da ih iznenadi.

Kapiten reprezentacije Srbije imao je po 12 poena i asistencija, a efikasniji od njega bio je samo Nando de Kolo sa 22 poena.

U domaćem timu Lengford je ubacio 17, Antonov 16, a Parahovski 14 poena.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com