Naučnici tvrde da su pronašli način da rak liječe potpuno prirodno - Volim Podgoricu

Naučnici tvrde da su pronašli način da rak liječe potpuno prirodno

Rak je jedan od vodećih uzroka smrti u cijelom svijetu, ali to bi uskoro mogla da postane daleka prošlost jer naučnici tvrde da su pronašli način da ovu opasnu bolest liječe potpuno prirodno.

Najnovije istraživanje pokazalo je da ovaj skromni vitamin može da bude ključ u borbi protiv raka.

Istraživači sa Univerziteta u Mančester Sitiju otkrili su da je vitamin C deset puta efikasniji u sprečavanju rasta ćelija raka nego pojedini lijekovi.

Tim je želio da pronađe prirodan lijek i testirali su kako sedam različitih lijekova i prirodnih supstanci utiču na ćelije raka.

 

I dok su prirodni antibiotici i jedan eksperimentalni lijek bili djelotvorniji, pokazano je da vitamin C ubija matične ćelije raka koje su odgovorne za stvaranje i ponovni rast tumora.

“Vitamin C je jeftin, prirodan i netoksičan način da se borimo protiv raka. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu i može se koristiti kao dodatak postojećim tretmanima”, izjavio je ko-autor istraživanja, dr Majkl Lisanti.

Vitamin C je važan antioksidans koji može da spriječi oštećivanje ćelija. Ljudi koji unose velike količine vitamina C mogu da imaju manji rizik od dobijanja raznih vrsta raka kao što su rak pluća, grudi i crijeva.

Najveći izvor vitamina C su limun, pomorandža, jagode, brokoli i kelj.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com