Tržišna inspekcija izdala 6 hiljada prekršajnih naloga - Volim Podgoricu

Tržišna inspekcija izdala 6 hiljada prekršajnih naloga

Tržišna inspekcija je u prošloj godini obavila 16,22 hiljade pregleda i izdala 6,06 hiljada prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 1,63 miliona eura.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je odgovornima u preduzeću izdato 4,14 hiljada naloga sa novčanim kaznama od 875,53 hiljade eura, a preduzeću 571 nalog sa kaznama od 377,55 hiljada eura.

“Preduzetnicima je izdato 1,24 hiljade naloga, sa novčanim kaznama od 361,69 hiljada eura, a građanima 102 naloga sa kaznama od 18,21 hiljadu eura”, rekli su iz Uprave agenciji Mina-business.

Prema prekršajnim nalozima u izvještajnom periodu naplaćeno je ukupno 1,51 milion eura, odnosno 92,2 odsto. Nenaplaćeno je ostalo 127,28 hiljada eura ili 7,8 odsto.

“Za nenaplaćene prekršajne naloge koji su postali konačni i izvršni, tržišni inspektori su Centralnoj i poslovnim bankama podnijeli naredbe o prinudnoj naplati, dok su za građane područnim organima, odnosno sudovima za prekršaje podneseni zahtjevi za zamjenu novčane kaznom zatvora”, precizirali su iz Uprave.

Tržišna inspekcija je u prošloj godini obavila ukupno 16,22 hiljade inspekcijskih pregleda, od čega 16,15 hiljada na unutrašnjem tržištu i 75 u spoljnotrgovinskom prometu, što su pregledi po zahtjevima izvoznika za izdavanje sertifikata za određenu robu koja je namijenjena izvozu.

“U izvještajnoj godini ukupno je utvrđeno 8,1 hiljada nepravilnosti na unutrašnjem tržištu, a odnosile su se na povredu propisa o unutrašnjoj trgovini, i to 5,2 hiljade, pravima potrošača 2,6 hiljada, kao i o bezbjednosti proizvoda 128”, kazali su iz Uprave.

U zanatstvu je utvrđeno 78 nepravilnosti, zaštiti prava intelektualne svojine 33, o duvanu i duvanskim proizvodima 13, kontroli prometa predmeta od dragocjenih metala 12, kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla šest i drugih propisa četiri.

2 komentara

  1. I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com