Vučić: CG misli da će prije ostalih u EU, ali to neće biti slučaj - Volim Podgoricu

Vučić: CG misli da će prije ostalih u EU, ali to neće biti slučaj

Crna Gora neće prije ostalih zemalja zapadnog Balkana ući u Evropsku uniju, kazao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za bečki “Standard”.

Upitan da li je realno postizanje dogovora o jedinstvenom balkanskom tržištu na samitu 12. jula u Trstu, imajući u vidu protivljenje Crne Gore i Kosova, Vučić kaže da Crna Gora misli da je jedina država regiona koja će ući u EU prije drugih, ali da to neće biti slučaj.

“I ja sam svjestan da mi za tri, četiri godine nećemo postati dio EU. Pa, ipak, ovaj region je značajan za sve. I ne stidim se što sam Balkanac”, kaže Vučić dodajući da je za druge ovdašnje lidere to neprijatna tema.

Prema njegovim riječima, dogovor o carinskoj uniji na Balkanu omogućio bi tržište od 20 miliona ljudi i privlačenje dva ili tri puta više investitora nego dosad.

1 komentar

  1. There are some fascinating closing dates on this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There may be some validity however I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as nicely

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com