Željko Rutović se nakon pucnjave prebacio u rodno Bijelo Polje - Volim Podgoricu

Željko Rutović se nakon pucnjave prebacio u rodno Bijelo Polje

Vlasnik Kompanije “Invej” i televizije “Hepi” Predrag Ranković u petak je prebačen na Odjeljenje poluintenzivne njege u Urgentnom centru gdje se oporavlja od povreda. Na njega je, kako sumnja policija prije tri dana pucao Željko Rutović, za kojim traga policija.

Rankovića su hici iz pištolja pogodili tri puta. Pogođen je u nogu i karlicu i predstoji mu još nekoliko operacija krvnih sudova. Policija ga još nije ispitala. Čeka se da se dovoljno oporavi i ispriča šta se desilo.

Večernje novosti pišu da je kap koja je prelila čašu sukoba između Željka Rutovića (51) i Predraga Rankovića Peconija (55) i predstojeća kupoprodaja poznatog restorana “Venecija” na zemunskom keju, ali i hotela “Central” u Zemunu, koji pripada istoj firmi. Policija istražuje da li je to, pored sukoba oko hotela “Prag”, glavni motiv zbog čega je prije tri večeri Rutović teško ranio Rankovića.

Već nekoliko godina “Veneciju” u zakupu drži Ranković, koji je planirao i da kupi taj ugostiteljski objekat. VN navode da je Rutović bacio oko na ovu nekretninu i sa svojom ekipom dogovorio detalje o preuzimanju.

– Zvao je Peconija i prijetio da mora da mu prepusti taj objekat – navodi  izvor beogradskog lista. – Oni su u sukobu već izvjesno vrijeme, a sve je počelo od trenutka kada je Rutović sa svojom družinom odlučio da uzme sve lokale na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu. Njegovi saradnici pojavljuju se na licitacijama i nadmetanjima i ne dozvoljavaju da bilo ko ponudi novac. Tako dobijaju najnižu cijenu.

Prema riječima sagovornika Novosti, Rutovića uglavnom interesuju ugostiteljski objekti gdje je država zadržala makar mali dio vlasništva.

U ovom trenutku u njegovom vlasništvu je lanac beogradskih ugostiteljskih objekata, čiji je nekadašnji naziv “Tri grozda”. Tom lancu pripadaju prestižni restorani “Dva jelena”, “Orač”, “Trandafilović”, “Kalenić”, “Orašac”, “Polet”, “Avala”, “Sokolac”, “Sport”, “Šumadija”, “Bosna” i “Odmor”.

– Modus kupovine je uvijek isti – ističe sagovornik VN – Na tim licitacijama se pojavljuje samo on ili neko iz njegove ekipe. Država gubi veliki novac na ovakvim privatizacijama. Sada hoće i hotel “Prag” u centru Beograda, kao i “Central” i restoran “Venecija”. Gotovo sve ove aukcije su išle preko Agencije za privatizaciju.

Željko Rutović je, u bijeloj knjizi organizovanog kriminala MUP Srbije označen kao član nekadašnjeg “zvezdarskog klana” koji je predvodio Sredoje Šljukić Šljuka, podsjećaju Novosti. U javnosti se priča da je sarađivao i sa kontroverznim ukrajinskim biznismenima, ali i ruskim oligarsima. U Sočiju, elitnom ruskom turističkom gradu, držao je kockarnice.

Policija je nastavila potragu za Rutovićem, koji je osumnjičenim da je u hotelu “Prag” teško ranio biznismena Rankovića. Policija je u potrazi pretresla i njegovu velelepnu kuću na opštini Voždovac, ali nije pronađen na toj, niti na adresama stanova poznatim istražnim organima. Raspisana je policijska potraga na nivou Srbije, a obaviješteni su i svi granični prelazi. Vjeruje se, međutim, da je on već napustio zemlju i da se iste noći prebacio u rodno Bijelo Polje.

– Rutović je pobjegao odmah posle pucnjave i svojim automobilom se uputio u pravcu Novog Beograda. Svi granični prelazi su odmah stavljeni pod strožu kontrolu, kako bi se spriječilo njegovo eventualno bjekstvo iz zemlje. Policija uporno pokušava da locira i uhapsi osumnjičenog – kazali su u MUP-u Srbije, prenio je Blic.

Policija ima snimak iz restorana gdje je došlo do sukoba i pucnjave u kojoj je ranjen Ranković. Vidi se da na Peconija puca Rutović, ali i jedan momak iz njegovog obezbjeđenja. Navodno, Rutović ima zaštitu pojedinih visoko pozicioniranih policajaca, ali i Peconi u svom obezbjeđenju ima aktivne pripadnike MUP.

2 komentara

  1. I wanted to convey Appreciate delivering this info, you are performing a best wishes while using internet site if you have a possibility do you assist me to make some changes to be able to this site? Not well pay out for the assist, you will find the url in order to this site during my name. Many thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com