Marković: Saradnja Crne Gore i Kine ide uzlaznom putanjom - Volim Podgoricu

Marković: Saradnja Crne Gore i Kine ide uzlaznom putanjom

Sveukupna saradnja Crne Gore i Kine ide uzlaznom putanjom i  prisustvo značajnog broja kineskih kompanija u našoj zemlji tome daje važan doprinos, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Marković je primio danas delegaciju kineske kompanije CCECC (China Civil Engineering Construction Corporation) koja je obavljala radove na rekonstrukciji dijela pruge Bar-Beograd na dionici Kolašin- Kos.

 

Predsjednik Marković je, zahvaljujući se izvršnom direktoru CCECC Zhao Diondongu i njegovim saradnicima na kvalitetno i u roku urađenom poslu na remontu gornjeg stroja pruge u dužini od 9,7 km, najavio da će aktivnosti na rekonstrukciji pruge u dijelu kroz Crnu Goru uskoro biti nastavljeni.

Za tu svrhu, iz evropskih fondova je obezbijeđeno 20 miliona eura kreditne podrške, kao i 20 miliona eura granta zahvaljujući garancijama Evropske komisije, što stvara uslove za dinamičan nastavak radova na rekonstrukciji pruge.

Predstavnici kineske kompanije, koja je specijalizovana za izvođenje radova na željezničkim prugama i posluje u 76 država, iskazali su zainteresovanost za učešće na tenderu za dobijanje budućih poslova na rekonstrukciji pruge.

Takođe, istakli su i spremnost da sa Ministarstvom saobraćaja razmotre i druge mogućnosti investiranja u projekte iz ove oblasti, potencirajući značajne potencijale Luke Bar, kao i da stručnom i ekspertskom saradnjom pomognu u unaprjeđenju rada Željezničke infrastrukture Crne Gore.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com