Nadal na neobičan način dobio hiljaditi meč na ATP turu - Volim Podgoricu

Nadal na neobičan način dobio hiljaditi meč na ATP turu

Rafael Nadal se u svom hiljaditom meču na ATP turu domogao osmine finala Mastersa u Majamiju, ali se potrudio da taj jubilarni susret bude neobičan.

Slavni Španac je bio potpuno nemoćan u prvom setu protiv Filipa Kolšrajbera, nije osvojio ni gem, ali je u nastavku rvalu prepustio svega pet i slavio sa 0:6, 6:2, 6:3.

„Hiljadu mečeva je mnogo. To je očigledno dobro, jer pokazuje da moja karijera dugo traje. Mnogo godina slušam da će biti kratka, a ja i dalje trajem. Sjećam se još svog prvog meča, jer sam ga igrao kući, na Majorci. To je bila i moja prva pobjeda i osjećaj je bio sjajan”, rekao je Nadal.

Rafa se osvrnuo na činjenicu da je prvi set izgubio s nulom.

„Kada neko igra set kao on, izgubiš ga zato što je protivnik bio perfektan. Ali, meč je dug i pozitivna stvar je što sam pritiskao i nakon takvog gubitka prvog seta. Odolio sam u prvih nekoliko gemova u drugom dijelu igre, a mislim da sam odigrao odličan drugi i treći set”, naglasio je Nadal, koji je upisao 822. pobjedu.

Rafa je postao tek 11. teniser u istoriji sa četvorocifrenim brojem mečeva, a po broju pobjeda je sedmi iza Džimija Konorsa (1.256). Rodžera Federera (1.094), Ivana Lendla (1.068), Giljerma Vilasa (929), Džona Mekinroa (877) i Andrea Agasija (870).

U borbi za četvrtfinale ga čeka Nikola Mau, koji je bio bolji od Gida Pelje (6:4, 6:3).

Ranije je mjesto u osmini finala na težak način obezbijedio Kei Nišikori, koji je u tri seta eliminisao Fernanda Verdaska (7:6, 6:7, 6:1), dok Miloš Raonić zbog povrede nije ni izašao na megdan Džeredu Donaldsonu.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com