PODGORICA: Milačić kažnjen sa 210 eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Milačić kažnjen sa 210 eura

Lider “Otpora beznađu” Marko Milačić kažnjen je sa 210 eura zbog organizovanja javnog okupljanja na mostu Blaža Jovanovića 19. marta koje prethodno nije prijavio.

Kako se navodi u rješenju Milačić je time počinio prekršaj iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

“Po hitnom postupku – uz one (nevješto stavljene) lisice i montirani proces u kome mi nije dozvoljeno ni da se saslušaju svjedoci koje sam predložio – u kome nije ponuđen niti jedan jedini dokaz, presuđeno je jutros da sam kriv i da moram da platim 210 eura. Neću platiti, razumije se, ni centa, pa da imam svo materijalno bogatstvo ovog svijeta. Opet: po cijenu zatvora. U pitanju je princip veći od života”, saopštio je Milačić.

Naveo je da će se žaliti.

“Kako bih im, ali i javnosti, između ostalog, pokazao da postoji niz presuda suda u Strazburu, ali ne samo njega, koje su, za isto djelo, bile oslobađajuće”. Sutkinja je kazala da skup, na mostu Blaža Jovanovića, nije bio prijavljen te da je prekršen zakon, a ja sam je pitao: A da je neko povrijeđen na ulici i ja se, zatečen na licu mjesta, na sred kolovoza zaustavim vozilom da pomognem, da li to znači da, iako nesumnjivo kršim zakon, da treba da budem kažnjen? Ćutala je, znajući da je to tako, ali, ipak, mora se ispoštovati volja vrha. Kriv sam, piše, krivi smo – jer se nije ovdje sudilo samo meni, ali pitam ja vas: ko je ovdje kriv? Znamo to svi: oni koji nam sude, a kojima će suditi slobodna Crna Gora”, naveo je Milačić.

Ističe da im je cilj “da zaustave virus slobode, virus koji ne mogu zaustaviti ni sve mafije ovog svijeta zajedno, a ne ova naša, trula”.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com