PODGORICA: Nemanji se gubi trag u Tuzima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nemanji se gubi trag u Tuzima

Signal mobilnog telefona Nemanje Medina iz Petrovca na dan kada je nestao registrovan je i u pograničnom rejonu sa Albanijom, navedeno je u optužnom predlogu koji je podnesen protiv Vladimira Ulame, Darka Mijovića i Bogdana Milića, piše Dan.

Iako Medinovo tijelo nije pronađeno ni nakon devet mjeseci, tužilaštvo sumnja da je on ubijen, za šta tereti Mijovića i Ulamu, dok Milića sumnjiče za pomoć u izvršenju krivičnog djela.

Kako je navedeno u optužnom aktu, vještak za telekomunikacije Predrag Boljević potvrdio je da je 8. jula prošle godine u periodu od 16.48 do 17.26 Medin bio u rejonu Tuzi, a moguće i pograničnom rejonu sa Albanijom.

Zadnju telefonsku komunikaciju imao je osam minuta kasnije, a razgovor je trajao 28 sekundi. Osoba sa kojom je razgovarao, kako proizilazi iz spisa, nije saslušana u svojstvu svjedoka.

“Medin je kritičnog dana sa svog telefona razmijenio više SMS poruka sa okrivljenim Darkom Mijovićem, u vremenu od 14.58 do 17.46. Oštećeni je tog dana u vremenu od 14.58 do 15.20 bio u rejonu Petrovca, a zatim se signal registruje iz pravca Petrovca ka Virpazaru u 16.22. U vremenu od 16.48 do 17.26 mogao se nalaziti u rejonu opštine Tuzi, a moguće i pograničnom rejonu sa Republikom Albanijom”, navodi se u nalazu i mišljenju vještaka za telekomunikacije.

Ističe se i da je 20 minuta kasnije signal registrovan u rejonu Virpazara, a da je zadnju telefonsku komunikaciju imao u 17.48.

“U vremenu od 18.22 do 19.02 kretao se starim putem od Virpazara ka Rijeci Crnojevića, prema zoni u kojoj je nađeno njegovo zapaljeno vozilo „reno megan” BD BB142”, piše u nalazu.

Vještak navodi i da na dan kada je nestao Medin imao telefonsku komunikaciju u vidu SMS poruka i sa okrivljenim Ulamom.

“Kada se naprijed navedeni dokazi dovedu u vezu sa navedenim telefonskim komunikacijama, to nesumnjivo proizilazi da je Medin, nakon više ostvarenih telefonskih komunikacija sa Ulamom i Mijovićem, došao na njihov poziv i sreo se sa njima u Virpazaru. Taj susret je trajao izvjesno vrijeme, da bi potom došlo do diskonekcije Medinovog mobilnog telefona sa mreže, a te činjenice jasno upućuju na zaključak da su okrivljeni iz njima poznatih razloga lišili života oštećenog. Na takav zaključak upućuje i činjenica da su u blizini lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov Do, pronađene strane registarske tablice koje su pripadale vozilu koje je koristio oštećeni. Na jednoj od tih tablica pronađeni su tragovi krvi oštećenog, a na istom lokalitetu pronađeno je i zapaljeno vozilo koje je koristio oštećeni. Činjenica da je navedeno vozilo zapaljeno upućuje na zaključak da su okrivljeni to vozilo zapalili kako bi uništili tragove koji ih dovode u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela”, piše u optužnom aktu.

Iz iskaza nekih od svjedoka proizilazi da se okrivljeni Ulama bavi prodajom oružja, što potvrđuje i činjenica da je u vozilu koje je kritičnom prilikom koristio oštećeni pronađen automat. Pretresom kuće u kojoj se krio Ulama pronađena je veća količina oružja i municije.

“Sve to upućuje na zaključak da je kritičnom prilikom oštećeni pošao da se vidi sa Ulamom radi kupoprodaje oružja”, navodi se u optužnom aktu.

(DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com