PODGORICA: SPECIJALNI POLICIJSKI TIM UŠAO U NOVI DUVANSKI KOMBINAT - Volim Podgoricu

PODGORICA: SPECIJALNI POLICIJSKI TIM UŠAO U NOVI DUVANSKI KOMBINAT

Specijalni policijski tim, po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Podgorici i specijalnog tužioca Saše Čađenovića, ušao je danas u Novi duvanski kombinat i počeo pretres i provjeru dokumentacije u nastavku istrage o zapljenjenim cigaretama u Tuzima prošlog četvrtka, saznaju nezvanično “Vijesti”.

Više od tri miliona eura  vrijedne cigarete, pronađene u tajnom magacinu na Karabuškom polju, proizvedene su u protekloj godini u Novom duvanskom kombinatu (NDK) u Podgorici, čiji je od prošle godine vlasnik BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata je Isat Boljević.

Cigarete, koje su zvanično trebalo da budu izvezene u inostranstvo, mimo svih procedura su odvožene iz fabrike i skladištene u  magacinu na Karabuškom polju, gdje ih je policija pronašla kada je u četvrtak oko 16 časova otvorila prostor koji su, navodno, iznajmila dva Tuzanina.

Specijalni policijski tim je više od godinu nadgledao i istraživao  kako se proizvode, skladište  i prodaju cigarete “Virginia” i “MAC”, koje su proizvodene u starim halama Duvanskog kombinata.

Novi duvanski kombinat, prema podacima sa sajta Agencije za duvan, ima dozvolu za proizvodnju i izvoz duvanskih proizvoda.

Cigarete marke “Virginia” i “MAC” nema u registru robnih marki duvanskih proizvoda, čija je prodaja prijavljena i odobrena na teritoriji Crne Gore. Marke, koje nisu prijavljene u registru Agencije za duvan, ne mogu se ni naći u legalnom prometu na teritoriji naše zemlje.

Duvanski proizvodi, koji se ne nalaze u ovom registru, mogu se naći kod nas legalno samo u zvaničnim akciznim skladištima proizvođača i izvoznika, odakle se mogu otpremati samo u izvoz. Prema Zakonu o akcizama, prevoz i skladištenje akciznih proizvoda mora da prati isprava  –  akcizni dokument.

Tajni magacin na Karabuškom polju nije imao nikakvu oznaku, niti po zakonu izdat dokument  da se u njemu čuvaju cigarete Novog duvanskog kombinata Podgorca ili nekog drugog proizvođača.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com