UHAPŠENA JEDNA OSOBA - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Na Graničnom prelazu Dobrakovo policija je juče uhapsila Darka Andrića iz Bara zbog sumnje da je htio da prokrijumčari 20 kilograma marihuane, saznaje Pobjeda.

Granična policija je kontrolisala Andrića i u automobilu ispod zadnjeg sjedišta pronašla 20 kilograma opojne droge tipa marihuana. Andrić će u zakonskom roku biti priveden višem državnom tužiocu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva policija je u februaru u u akciji ,,Torni“ procesuirala pet osoba zbog sumnje da su se duži vremenski period bavile krijumčarenjem droge iz Srbije u Crnu Goru, pa je prodavale na ulici.

Policija je u Crnoj Gori i Srbiji, preduzimajući zajedničke aktivnosti u toku trajanja akcije „Torni“, u prethodnom periodu zaplijenila ukupno 835,75 grama ekstazija, 742,34 grama amfetamina, oko 7 grama kokaina i 687,75 grama marihuane, kao i pištolj marke „M57“ kal. 7,62 mm u ilegalnom posjedu sa 83 komada municije istog kalibra i više mobilnih telefona sa aktivnim SIM karticama koji su, kako se sumnja, korišćeni za izvršenje ovih krivičnih djela.

Prema zvaničnim policijskim podacima, prošle godine u 815 pojedinačnih zapljena pronađeno je skoro tri tone opojnih droga. Od toga je bilo najviše marihuane i skanka (2.783 kilograma), a potom heroina (33,38 kg), kokaina (337 grama) i ekstazija (1.566 komada).

Zanimljiv je podatak da je količina zaplijenjene droge u 2016. godini bila 12 puta veća nego tokom 2015. godine kada je zaplijenjeno 237,42 kg opojnih droga. Takođe, prošle godine je bilo duplo više pojedinačnih zapljena droge nego godinu ranije, jer je u 2015. godini šverc i prodaja droge spriječena u 383 slučaja.

1 komentar

  1. So informative things are provided here,I really happy to read this post,I was just imagine about it and you provided me the correct information I really bookmark it,for further .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com