MANDIĆ: Planirana je LIKVIDACIJA lidera Demokratskog fronta - Volim Podgoricu

MANDIĆ: Planirana je LIKVIDACIJA lidera Demokratskog fronta

U zgradi Osnovnog suda u Podgorici saslušan je predsjednik Nove srpske demokratije i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrije Mandića, zbog prije prijetnji specijalnom državnom tužiocu, Milivoju Katniću. Mandić je nakon saslušanja najavio podnošenje krivične prijave protiv Katnića i Tužilaštvu Srbije

On je rekao da je danas kod osnovnog državnog tužioca kao građanin saopštio svoje stavove vezano za otvoreno pismo koje je uputio Specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću, nakon uvida u dokumentaciju koju mu je SDT stavilo na raspolaganje vezno za dokaze koji postoje protiv Mandića, Milana Kneževića i Mihaila Čađenovića.

Mandić je rekao da je te dokaze pogledao pažljivo i analizirao sa advokatskim timom.

“Tamo ne postoji čak ni jednog lažnog dokaza koji bi bio podmetnut nama iz DF-a, konkretno meni, Kneževiću ili Čađenoviću, koji bi nas optuživao ili ukazivao na bilo kakvu povezanost sa ljudima koji su bili u Crnoj Gori, a sa kojima je u bližem dodiru bio Katnić i prije 16. oktobra”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare,

Nema, kako je kazao, nijednog ni lažnog dokaza koji bi ukazao na bilo kakvu kriminalnu prirodu DF-a ili bilo kojeg pojedinca iz tog političkog saveza.

On je ocijenio da se radi o ličnoj lošoj namjeri da se nanese šteta ljudima iz DF-a.

Mandić je rekao da “režim Mila Đukanovića zloupotrebljava sve države institucije u političkoj borbi protiv DF-a”.

“Institucija koja se najviše zloupotrebljava od vladajuće partije je državno tužilaštvo i kompletno pravosuđe”, rekao je Mandić.

On je dodao da je najviše zloupotrijebljeno SDT, koje je, kako je naveo, za potrebe Demokratske partije socijalista čak i osmililo “lažni državni udar koji mjesecima uveseljava i zasmijava našu javnost zbog opasne kriminalne lakrdijaške organizacije koja je raskrinkana i prije nego je krenula da napravi bilo šta”.

“U tim dokazima koje prikuplja tužilaštvo postoji najviše onih da su te večeri trebali da budu likvidairani i ugroženi lideri DF-a, a da one priče o ugroženom premijeru i opasnim akcijama koje su planirane protiv bivšeg premijera polako odlaze na stranu i postaju gotovo nebitni”, naveo je Mandić.

On je podsjetio da je Čađenović i dalje u pritvoru, sa objašnjenjem da može da utiče na svjedoke.

“Mihalilo Čađenović, koji je sve radio prema mojim upustvima, a ja sam na slobodi iako bi mogao više da utičem na svjedoke nego on koji je u zatvoru, ali njega i dalje drže u zatvoru računajući i vjerujući da će ga mučeći u zatvoru dovesti u poziciju da potpiše ili kaže nešto što bi upotpunilo ili nadomjestilo nedostatak dokaza koje trebaju tužilaštvou da bi bar nekako mogao da optuži DF”, rekao je Mandić.

On je naveo da će DF ići do kraja.

“Nema tog suda, domaćeg i međunarodnog, na kojem nećemo goniti Milivoja Katnića kako bi platio cijenu zbog grešaka koje je počinio prema DF-u, zbog namjere da nam nanese štetu – ljudsku, moralnu, političku. Zbog namjere da nas osramoti i ponizi i predstavi članovima nekakve kriminalne organizacije”, naglasio je Mandić.

Podnijeće tužbu Tužilaštvu Srbije

On je najavio da će DF Tužilaštvu Srbije podnijeti krivičnu prijavu protiv “organizovane kriminalne bande na čijem čelu se nalazi Katnić, a koja se bavila švercom oružja, odnosno nedozvoljenom trgovinom oružja na teritoriji Srbije”.

“U Srbiji je izvjesni Paja Velimirović, član kriminalne organizacija koji je prenosio poruke i za potrebe kriminalne organizacije nabavljao oružje koje je trebalo da bude zloupotrijebljeno za likvidiranje lidera DF-a i pristalica Fronta. Taj čovjek je kupovao oružje, izvjesni Saša Sinđelić je nabavljao novac, po upustvima Milivaja Katnića da se oružje kupi. Navodno je to oružje uništeno”, kazao je Mandić.

Ali, kako je dodao, kompletno kriminalno djelo i kompletna kriminalna radnja – nedozvoljenog trgovanja oružjem i šverca oružja je ostala. “To je ono što treba da se utvrdi”.

Na pitanje da li će DF organizovati referendum o članstvu Crne Gore u NATO, Mandić je rekao da je neophodno testirati volju građana po tom pitanju, jer je to neophodan uslov za svaku dalju akciju koju bi trebalo sprovoditi.

“Mi smo namjerni da organizujemo jednu veliku anketu. Međutim, ova kriminalna banda koja upravlja Crnom Gorom znate u kakav je finansijski položaj dovela DF, a za svaku akciju neophodna su pozamašna sredstava. Mi ćemo svakako pronaći sredstva da što je moguće na bolji način testiramo većinsku volju građana Crne Gore”, poručio je Mandić.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com