MUHOVIĆ: Hoće Husoviću da sruše stranku - Volim Podgoricu

MUHOVIĆ: Hoće Husoviću da sruše stranku

Demokratska partija socijalista (DPS) će, nakon raskida koalicije u Petnjici, pokušati da Bošnjačku stranku smijeni sa vlasti i u Rožajama, tvrdi bivši predsjednik SO Petnjica  Adnan Muhović. Vlast u Rožajama čine BS i Socijaldemkrate. Muhović je ponovio da vladajuća partija pokušava da uruši stranku Rafeta Husovića.

“DPS se svim silama bori i sebi je postavio cilj da sruši Bošnjačku stranku po opasnom  sistemu odozdo prema gore. Dakle, rušenje od opštinskih odbora, pa kada dođe vrijeme i na državnom nivou. U prilog tome govori činjenica da je izbacio BS iz vlasti u Bijelom Polju, da je predizbornom kampanjom predvidio smjenu predsjednika lokalnog parlamenta u Petnjici, za odbor u Rožajama, prema mojim saznanjima, priprema poseban scenario”, kazao je on na Radiju Rožaje.

Muhović je nadavno smijenjen sa mjesta predsjednika SO Petnjica, glasovima DPS-a,  Socijaldemokrata i dva odbornika SDP-a, zbog izjava da je Njegoš genocidan pjesnik a Crnogorci mala nacija.

Bošnjačka stranka je nakon toga raskinula koaliciju sa DPS i tražila vanredne izbore u tom gradu. Husovićeva stranka je zbog smjene Muhovića najavila i tužbu Upravnom sudu.

Na konstataciju da njegove izjave remete multietnički sklad u državi,  Muhović je kazao da je inicijativa za njegovu smjenu uskraćivanje slobode govora političkim predstavnicima bošnjačkog naroda. On tvrdi da je Bošnjacima i pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, DPS ugušio  mnoga prava, uključujući i pravo slobodnog govora, te da će voditi borbu za njihovo ostvarivanje kroz institucije sistema.

“U okviru komentara na Njegoševo djelo, nijesam rekao ništa više nego što je sam Njegoš rekao. „Interese naroda stavio sam iznad ličnih interesa i stao uz pripadnike svoje religije i nacije bez namjere da vrijeđam druge”, kazao je Muhović.

Šef petnjičkog odbora BS  smatra da će se prekid koalicije DPS-BS u Bijelom Polju i Petnjici odraziti i na koaliciju na državnom nivou jer, prema njegovom mišljenju, koalicioni sporazum nije u potpunosti ispoštovan, a od političkih predstavnika iz redova svoje stranke očekuje da jasno postave granicu DPS-u. Komentarišući izjavu premijera Duška Markovića  da je Muhović neodgovoran prema državnim interesima, on je rekao da se radi o latentnoj prijetnji predsjednika Vlade.

“Da je jedna takva izjava potekla od  Mehmeda Adrovića, koji je predsjednik OO DPS-a u Petnjici, ne bih bio iznenađen, ali da predsjednik Vlade upućuje takvu vrstu latentne prijetnje Bošnjačkoj stranci u cjelosti, iznenadilo me je, ali me nije uplašilo. Ako hoće da govori o odgovornom vođenju politike,  neka krene iz svog dvorišta i neka se pozabavi  aferama “Snimak“, čiji su akteri Samir Agović, Mehmed Adrović i Erol Adrović, koji se ne vade iz tužilaštva u Beranama, a koji su ujedno kadrovi DPS-a”, kazao je on.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Wonderful paintings! That is the type of info that are supposed to be shared across the net. Shame on search engines for not positioning this submit higher! Come on over and consult with my website . Thanks =)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com