PODGORICA: Uhapšeni brat i sestra Dašići - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeni brat i sestra Dašići

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti uspjeli su da rasvijetle seriju krađa u Podgorici i Danilovgradu, čiji su vinovnici, po sopstvenom priznanju, brat i sestra sa Kosova Saša (19) i Sanja (18) Dašić, pišu Dnevne novine.

Oboje su privedeni i nalaze se u tužilačkom pritvoru, a policija ispituje njihovu moguću umiješanost i u druge nerasvijetljene imovinske delikte.

Prema nezvaničnim informacijama, Dašići su “pali” nakon što su 24. marta ukrali u Danilovgradu, kako se sumnja, ukrali automobil “pasat karavan”, registarskih oznaka iz tog grada, čija se vrijednost procjenjuje na oko 6.000 eura. Iste noći, sa “opela astre”, nekoliko ulica dalje, skinuli su danske registarske table. “Ukradene tablice su postavili na ukradeno vozilo i tako se odvezli u Nikšić.

Dašićima, kako se ispostavilo tokom kriminalističke obrade to nije bila prva velika krađa, već su inspektori za imovinske delikte brzo shvatili da njih dvoje stoje i iza pljačke kuće Podgoriča nina D.Dž. I to u dva navrata.

Prvi put, 9. januara, provalili su u kuću, odlomivši ulaznu bravu, a iz nje su odnijeli motornu šegu, kosačicu i dio bijele tehnike. Kako im je bio već poznat teren za krađu, po njihovom priznanju, nijesu se libili da 12. marta opet uđu u dom D.Dž. i odnesu preostali dio vrijedne bijele tehnike i novčanik sa 360 eura.

Inspektor sustigao pljačkaša

Razbojnik Edin Ramović (19) imao je nesreću da u momentu pljačke slučajne prolaznice u Ulici bratstva i jedinstva naleti na ispektora podgoričke policije, koji se dao u potjeru za njim, sustigao ga i uhapsio sa plijenom u rukama.

Pljačka Podgoričanke Lj.N. dogodila se u nedjelju, usred dana, tačnije oko 14.30 časova, kada joj je, kako se sumnja, Ramović prišao sa leđa i otr gao joj torbu sa novčanikom i 86 eura, kao i ostalim ličnim dokumentima i stvarima.

Srećom, inspektor je primijetio da se nešto događa, a onda poslije kratke potjere uspio da uhapsi Ramovića, a torbu vrati opljačkanoj ženi. Osumnjičeni je pritvoren i zadržan u pritvoru.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Znam tu porodicu kojoj je danilovgradska policija smestila nekoliko kradja,tukli su ih da bi priznali ono sto nisu ukrali,licno te dogadjaje znam,znam kucu koju su opljackala druga lica ,a prijava je podneta protiv ove dece,priznanje nije dovoljno da bi se neko optuzio,sudu se moraju dostaviti dokazi ,a ne priznanje i rekla kazala,

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com