Podgorički vatrogasci na obuci u Njemačkoj - Volim Podgoricu

Podgorički vatrogasci na obuci u Njemačkoj

Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada na čelu sa komandirom Andrijom Čađenovićem borave u trodnevnoj posjeti njemačkom gradu Degendorfu, kao članovi nacionalnog tima na operativnom treningu u okviru projekta “IPA FLOOD” na temu zaštite od poplava.

“Pripadnici Sluzbe zaštite pokazali su tokom treninga zavidno znanje i vještine kada je u pitanju rad sa pumpama visokog kapaciteta, a u saradnji sa timovima Srbije i Bosne i Hercegovine potvrdilii da su potpuno spremni da odgovore na sve izazove i upravljaju kriznim situacijama u poplavljenim područjima”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Nakon završetka operativnog treninga, kako se navodi, očekuje se isporuka opreme koju je svaka država članica dobila kroz ovaj projekat u vrijednosti 500.000 eura, a značajan dio te opreme biće predat na korišćenje Službi zaštite Glavnog grada.

“Takođe, na istom treningu od 29. marta do 1. aprila ove godine boraviće još nekoliko pripadnika Službe zaštite zajedno sa predstavnicima Direktorata za vanredne situacije”, dodaje se u saopštenju.

1 komentar

  1. An intriguing discussion will probably be worth comment. There’s no doubt that that you can write much more about this topic, may possibly not often be a taboo subject but usually persons are insufficient to chat on such topics. Yet another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com