Požar u centru Podgorice izazvala upaljena cigareta? - Volim Podgoricu

Požar u centru Podgorice izazvala upaljena cigareta?

Požar koji je u subotu izbio u porodičnom stanu u Ulici bratstva i jedinstva u Podgorici i juče odnio još jednu žrtvu, Irenu Piperović (30), najvjerovatnije je izbio u sobi u kojoj je spavala djevojka, pišu Dnevne novine.

Prema saznanjima ovog lista, požar je navodno izazvala upaljena cigareta koja je prvo zapalila krevet na kojem je spavala djevojka, odakle se brzo proširio i na ostatak stana.

Požar u stanu Piperovića vatrogascima je prijavljen u subotu u 03.27 časova izjutra, a dva minuta kasnije su stigla prva vatrogasna kola.

Majka Jelena (78) koja je stradala u požaru, i njena kćerka nađene su u spavaćoj sobi koju nije zahvatio požar, a prvi podaci ukazuju da je vatra buknula u sobi djevojke, o kojoj su zbog urođene bolesti roditelji brinuli od rođenja.

Tužilac, policija i vještaci su isključili mogućnost da su instalacije dovele do požara u stanu. U gašenju požara učestvovalo je 11 vatrogasaca sa četiri vozila.

Irenin otac Slavko Piperović zbog opekotina se liječi na Odjeljenju plastične hirurgije.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Andrija Čađenović kazao je da su vatrogasci zatekli požar u poodmakloj fazi, a plamenom je bio zahvaćen skoro čitav stan.

“Pretragom prostora uz upo redno gašenje na podu jedne od spavaćih soba u blizini balkonskih vrata pronađeno je jedno lice (ženska odrasla osoba) u beživotnom stanju. Na krevetu u istoj sobi zatečeno je maloljetno lice u nesvjesnom stanju koje je odmah prebačeno u bolnicu. Soba u kojoj su se nalazila ova lica nije oštećena plamenom, ali j e velika kon centracija dima uslovila trovanje kod obje osobe”, istakao je Čađenović.

Po svemu sudeći, požar je trajao neko vrijeme dok je primijećen i prijavljen.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com