Savez ćuti iako je za sedam dana izgubio tri rukometaša - Volim Podgoricu

Savez ćuti iako je za sedam dana izgubio tri rukometaša

Rukometni savez Crne Gore nije se oglasio nakon odluke Vladana Lipovine da odbije poziv u reprezentaciju.

Direktor našeg muškog nacionalnog tima Blažo Lisičić rekao je za CdM da će RSCG svoj stav saopštiti tek nakon razgovora sa selektorom Draganom Đukićem, koji je trenutno u Izraelu gdje trenira Makabi.

Vladan Lipovina, je inače, treći je rukometaš koji je za samo sedam dana napustio reprezentaciju, nakon što su isto učinili Vuko Borozan i Nebojša Simić. Prije njih to je odlučio i mladi Branko Vujović.

Kako se radi o igračima koji su bili viđeni kao nosioci igre dugi niz godina, sigurno da će to biti veliki udarac za “lavove”. Ranije su iz RSCG poručili da će za Crnu Goru igrati samo oni koji to žele i da će nastaviti sa projektom pravljenja podmlađene reprezentacije koju je započeo Ljubomir Obradović.

“Boje Crne Gore braniće oni kojima je Crna Gora u srcu, a RSCG nastavlja sa započetim projektima”, stojalo je u saopštenju kojim su iz naše kuće rukometa obavijestili da Simić i Borozan neće biti dio nacionalnog tima.

Sada je glavno pitanje kako će bez pomenute trojke Đukić kombinovati tim za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mečevi sa Slovačkom koji se moraju dobiti, ako mislimo da ostanemo u igri za plasman na šampionat kontinenta su u junu.

Simić nije odavno bio na spisku reprezentacije, pa će vjerovatno kao i dosada Rade Mijatović i Mile Mijušković dobiti poziv. Na poziciji desnog beka uz Lipovinu imamo i Stefana Čavora, dok je glavni zadatak nadomjestiti bombardera Borozana.

Vasko Ševaljević i Miloš Božović imaće više prostora. Na kraju u prilog Đukiću ne ide ni povreda Petričevića, pa ga sigurno čeka izazovan posao tokom kratkih priprema za mečeve sa Slovacima.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com