Alternativa pisala DF, Demokratama, Demosu i SNP: Bojkotujte izbore u HN i sve izbore u CG - Volim Podgoricu

Alternativa pisala DF, Demokratama, Demosu i SNP: Bojkotujte izbore u HN i sve izbore u CG

Alternativa Crna Gora je pozvala Demokratski front (DF), Demokratsku rnu Goru, Demos i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da  bojkotuju izbore u Herceg Novom i sve naredne izbore u Crnoj Gori.

“Osnovni postulati Crne Gore su narušeni činjenicom  da Crna Gora pristupa NATO bez prethodne saglasnosti naroda Crne Gore.  Pozivamo vas da bojkotujete izbore u Herceg Novom i sve naredne izbore, jer će Crna Gora uskoro ući u vojni savez NATO. Svjesni ste činjenice da o toj odluci nije konsultovan narod. Takođe, svjesni ste činjenice da se izlaskom na izbore u Herceg Novom šalje poruka da je u Crnoj Gori sve u redu, da izborni proces teče nesmetano, iako smo svi svjesni da to nije tako”, navodi se u pismu Alternative.

Iz te političke partije su u pismu takođe naveli da Ustav Crne Gore, Član 1. kaže da je ova zemlja “građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava”.

“Ulaskom u vojni savez NATO mi gazimo osnovne postulate države, jer prestajemo da budemo “građanska” država. Kršenjem vrhovnog pravnog akta Ustava Crne Gore ne može biti govora o fer i demokratskim izborima. Nadamo se da ćete ozbiljno razmotriti naš predlog. Alternativa će bojkotovati izbore u Herceg Novom”, piše u pismu Alternative.

Lokalni izbori u Herceg Novom zakazani su za 7. maj.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com